„Великден“ на Васил Петров в дует с Валерия Стоянова и по стихове на Архимандрит Серафим прославя живота чрез символа на обновлението в природата
Снимка: стопкадър

„Великден“ на Васил Петров в дует с Валерия Стоянова и по стихове на Архимандрит Серафим прославя живота чрез символа на обновлението в природата

Песента ни съпътства по Jazz FM 104 MHz в дните на празнуване на Възкресение Христово

С нова празнична песен ни честити Великден Васил Петров. Отново по стихове на Архимандрит Серафим, тя прославя живота чрез обновлението в природата. „Поетът Архимандрит Серафим е вложил достатъчно символика в стихове си, а за мен чрез музиката и нашето изпълнение остава само да я предам на хората.“ – коментира пред Jazz FM Васил Петров.

И самата музика, написана и аранжирана от него, идва с усещането за препускане на звънлив пролетен поток. „Винаги подходът към поезията на Архимандрит Серафим е един и същ, защото стиховете му съдържат мелодика, дори бих казал, че са готови песни, само трябва да ги откриеш. Да не говорим, че са изключително удобни за пеене, чисто технически заради подходящите фонеми.“ – посочва музикантът.

От засаденото през годината семе напролет ще поникне нов живот. Песента „Великден“ е за продължението на дело, дало плод. Васил Петров за пореден път избира младата и фантастично музикална Валерия Стоянова за партньор в песента. „Именно защото е талантлива, сега ѝ е времето да участва в много и най-различни проекти.“ – убедено казва той.

Като празник на живота Великден ни насочва да живеем така, че да пребъдем чрез своя принос, от който се ражда новото, идва по-голяма сила. Мелодията ромоли в доминиращото китарно изпълнение на Стойчо Стоянов, което набира енергия със соло към финала.

Песента излъчва светлина и продължава традицията на големите празници Коледа и Великден Васил Петров да ни събира в песен. Тя е израз на духовните стремежи, които изказваме с музика и стихове. Как музиката съпътства специалния ден? „По най-съвършения начин, тъй като знаем, че музиката е най-поетичното и най-въздействащото изкуство.“ – изпраща Васил Петров великденски поздрав на слушателите.

Дата на издаване: 16 април 2023 г.
Продуцент: Васил Петров

Ключови думи: