Васил Петров и София Георгиева представят новата си дуетна песен „Огледален образ“

Васил Петров и София Георгиева представят новата си дуетна песен „Огледален образ“

Неотдавна големият български вокалист Васил Петров и очарователната София Георгиева записаха дуетната си песен „Огледален образ“, която двамата представят днес в ефира на Джаз ФМ радио. „Огледален образ“, която представлява отражение на влюбената душа, е записана от Лили Йончева (перкусии), Браян Едуардс (саксофон) и Веселин Веселинов - Еко (бас). Музиката и аранжиментът са дело на Огнян Цветков, а автор на текста е Яна Лазарова. С „Огледален образ“ София прави още една крачка напред в професионалното си развитие - първият й дует с Васил Петров. „Тази песен е провокирана от светъл лъч в живота ми. Много я обичам. За мен е чест, че Васил Петров я хареса и прие идеята да я запишем заедно. Мисля, че с негово участие тя звучи съвсем завършено.“ - казва София. „Обичам да записвам дуети, защото те ти дават възможност да споделиш песента с някой друг. Ако песента е любовна - 95% от тях са такива - имаш възможност да влезеш в друга роля , съвсем различна от соловата песен. Така че дуетът е много хубаво предизвикателство.“ - обяснава Васил Петров. Той казва още: „Огледален образ“ е много интересна песен, странна в добрия смисъл на думата, особена, различна е от другите песни. Авторът й е много талантлив и има много интересен подход към баладата. „Огледален образ“ ме впечатли още първия път, когато я чух.“ Песента и интервю на Таня Иванова с двамата вокалисти можете да чуете чрез бутона „Аудио“ по-горе.

Животът на София Георгиева е свързан от рано с магията на музиката - започва уроци по пиано, завършва музикално профилирана гимназия и продължава образованието си в Нов български университет със специалност „Поп и джаз пеене“ в класа на Алис Боварян. В резултат на желанието и амбицията й да се занимава професионално с музика се ражда и дебютният й сингъл „Син Талисман”. С него печели награда за дебют и текст на ежегодните музикални награди „МелоТв Мания” на БНТ. През същата година е номинирана в категорията „Дебют” на наградите на Телевизия ММ. Следват сътрудничества с Графа и Д2 и песни като „Сянка“, „Изгубено сърце“, „Сестра на вятъра“, „За теб“, „Кристална тишина“ и „Силна съм“, като последните две са посветени на социални каузи. В момента София е в България и освен, че подготвя клубни концерти заедно с групата си, тя възобновява и работата си по проекта „Земела“. Всъщност това е съвместен проект на София и Виктория Манчева, който се ражда в Лондон и се пренася и у нас. Първият сингъл на „Земела“ - „Коне“ (Horses), влезе в класациятa на World Music Network. Повече за кариерата на София Георгиева можете да прочетете тук.

Този месец Васил Петров е на коледно турне, което включва изяви в София, Стара Загора, Велико Търново, Търговище, Варна, Русе и Пловдив. На 16 декември той ще участва в коледен концерт със Софийски духов оркестър, диригент Юли Дамянов и гост солисти Миро, Олга Михайлова-Динова, Катерина Тупанова, Александър Мутафчийски и детски хор „Бон-бон“. Събитието ще се проведе от 19 ч. в зала „България“. На 25 декември отново там Васил Петров ще пее по време на коледен концерт-матине от 11:00ч. В матинето ще се включат Олга Динова, Костадин Йоцов и Симфоничния оркестър на БНР с диригент Емил Табаков и Детският радио хор. Още информация за коледното турне на Васил Петров ще откриете на фейсбук страницата на вокалиста.