В Perpetual Getaways с красивия си глас Ед Мота разказва поетични истории за живота и свободите, които човек сам избира

В Perpetual Getaways с красивия си глас Ед Мота разказва поетични истории за живота и свободите, които човек сам избира

Често определят Ед Мота като бон виван заради огромната му любов към живота – любов, която оставя отпечатък и върху новия му албум Perpetual Getaways. Прочутият бразилски фънк и соул певец, композитор и инструменталист този път акцентира върху джаз стилистиката, но истинският акцент е впечатляващият му глас.

Perpetual Getaways разгръща гласа на Ед Мота в най-магнетичните му проявления. Стилът, в който той пее, е труден за дефиниране, защото е свободен, еклелтичен и заразяващ с настроенията си. И все пак ярко се улавят влиянията на Earth, Wind & Fire – негова любима група в младежките му години, на спиричуъл джаза, на соул музиката, а също така и на прогресивния рок/фюжън.

Ед Мота е автор на песните си в новия си албум, а с красивия си глас разказва поетични истории за живота и свободите, които човек сам избира. В центъра на цялата майсторски изпълнена музика е неговият забележителен, вълнуващ глас, който ни води на пътешествие в музикалния му свят. Изразните му средства се простират от хипнотични грууви ритми, през въздействащи любовни балади до енергични и завладяващи джаз теми.

Една от причините този албум да звучи така компактно и категорично е и фактът, че зад всичко това стои продуцентът Кемау Кенията (продуцент и на Грегъри Портър). А това означава задължително и брилянтен състав от музиканти – Патрис Ръшън и Грег Филингейнс – кийборди, Марвин „Смити“ Смит – ударни, Тони Дюма – бас, Чарлз Оуенс – саксофон.

За албума си Perpetual Getaways Ед Мота казва: „Заглавието на албума за мен звучи малко като научна фантастика. И това донякъде е основателно, защото този проект е най-доброто, което до този момент съм реализирал и с което всъщност сбъднах мечтата си. Никога нямаше да повярвам, че някой ден ще направя записи като тези – с толкова добри музиканти и така да се забавлявам в процеса на създаване на музиката."


Дата на издаване: 5 февруари 2016 г. от Musthavejazz (Membran)

  • Perpetual Getaways на Ед Мота слушаме в Singin’ & Swingin’.