В Love Is Here to Stay Тони Бенет и Даяна Крол уверяват: любовта ще завладее света, защото ни прави силни и добри

В Love Is Here to Stay Тони Бенет и Даяна Крол уверяват: любовта ще завладее света, защото ни прави силни и добри

Взаимност е, когато дадеш най-доброто от себе си и стигнеш още по-далеч заради споделеното от партньорите. Точно това се случва в новия албум на Тони Бенет – дуетен с Даяна Крол и с инструменталния съпровод на триото на Бил Шарлап. На 92-годишна възраст Тони Бенет излъчва авторитет, благородство и спокойствие в своите чувствени и технически съвършени изпълнения. Даяна Крол никога не е звучала толкова емоционална, колкото тук. Откровен, албумът Love Is Here to Stay е изпълнено с душа съвършенство.

Колекцията съдържа 12 песни на Джордж и Айра Гершуин – и по-популярни като S’Wonderful, I’ve Got Rhythm, Nice Work if You Can Get It и They Can’t Take That Away From Me, и по-рядко изпълнявани като Somebody Loves Me и Do It Again. Само след няколко дни – на 26 септември, ще отбележим 120 години от рождението на Гершуин. Тони Бенет се завръща към момента, когато през 1949 г. е 23-годишен прохождащ на сцената младеж с псевдонима Джо Бари и записва за малкоизвестната компания Leslie Records първата си песен – Fascinating Rhythm. В новата си версия песента има съвместен финал, който е истински възторг.

Сред заглавията в албума са две песни, които и двамата никога досега не са записвали – My One and Only и I’ve Got a Crush on You. Даяна Крол има едно солово изпълнение – But Not For Me, а закриващото е солово на Тони Бенет – Who Cares. И двете са много значими в своята изразителност – Даяна превръща музиката в елегантна поезия, а Тони Бенет категорично обещава, че ще ни дава още музика, защото любовта между него и публиката е силна и безпрекословна.

Съпроводът е от триото на Бил Шарлап – пианист, който знае как да блести без да се опитва да надделява. За първи път Тони Бенет работи с него в голямото си завръщане към сериозната музика след поредица от три дуетни албума, осъществени като супер продукции – The Silver Lining. В състава на триото басист е Питър Уошингтън, който изгражда деликатни градации и преходи, а барабанистът Кени Уошингтън в една от песните подгрява със симпатично кратко соло възторжения финал.

Житейското приятелство и музикалното партньорство между Даяна Крол и Тони Бенет имат десетилетна история. Те са заедно на турне през 2000 г., след това Даяна гостува в Playin' With My Friends: Bennett Sings The Blues от 2001 г. и в Duets: An American Classic от 2006 г. Тя пее и на честването на 90-ата годишнина на легендата през 2016 г. Междувременно през 2014 г. Тони Бенет изненада света с дуетен албум и коледен сингъл с Лейди Гага. Успехите на двамата през годините са им дали статута на легенди – Даяна Крол е единственият вокалист с осем дебюта на албуми начело на класацията за джаз на „Билборд“, а само за последните 10 години Тони Бенет продава 10 милиона екземпляра от своите албуми и двукратно дебютира под номер 1 в класацията „Билборд 200“.

Интерпретацията на заглавната Our Love Is Here to Stay ни насочва отново към идеята за взаимността, която дава сигурност и спокойствие. С акцент върху баладичното звучене, песента нежно се разстила като меко одеяло, което ще стопли душата ти. Правейки лека промяна в заглавието на албума двамата извеждат частното към общото и уверяват: любовта ще завладее света, защото прави всеки от нас по-силен и по-добър!

Дата на издаване: 14 септември от Verve/Columbia (Universal Music)

  • Новият албум Love Is Here to Stay на Тони Бенет и Даяна Крол звучи в цялост в Singin’ & Swingin’.