В Chocolate Drops Уил Даунинг разказва за изкушението, на което не можем да устоим – пълното споделяне на любовта

В Chocolate Drops Уил Даунинг разказва за изкушението, на което не можем да устоим – пълното споделяне на любовта

И отново тиха силна страст в поредния албум за любовта на Уил Даунинг. Американският соул певец не изненадва, а дава на публиката още от това, заради което тя така го обича – музика за любов. И в Chocolate Drops той е увличащ в разказа за изкушението, на което не можем да устоим. Любовта пак е всепроникваща, като че струяща от порите на осезаемата с цялата й плътност музика на Уил Даунинг.

От няколко години насам американският певец се дистанцира от идеята за албуми като поредица от нежни песни и започна да разказва завършени истории за любовта. В тези проекти вече идеята за запомнящи се хитове е заменена от музикални разкази за цялостното преживяване на вълненията на сърцето. В случая с Chocolate Drops историята започва от първите трепети, преминава през пълна отдаденост, за да стигне до края – изразяването на желание за създаването на семейство.

Също толкова силна любов Уил Даунинг споделя със своята публика. Той я приобщи към идеята на албума като се обърна с призив почитателите си да се замислят за това изкушение, на което не биха могли да устоят. След това организира и специален концерт за премиерата, който ще се излъчва на живо в интернет. Музикантът първоначално насрочи партито за 2 април – два дни след излизането на албума, но заради смъртта на баща си го отложи за 8 април. На фона на вглъбеността на музиката на Уил Даунинг в Chocolate Drops, нейното визуално споделяне ще бъде един от ключовете за достигане до дълбочините й.

Дата на издаване: 31 март 2015 г. от Will Downing

  • Музикални акценти от Chocolate Drops на Уил Даунинг звучат в деня на премиерата на албума в „Джаз ден“ и „Следобедни импровизации“.