Уолтър Бийсли с албума си I’m Back: „Музиката е моята религия.“

Уолтър Бийсли с албума си I’m Back: „Музиката е моята религия.“

„Това е най-добрата ми работа.“ – казва Уолтър Бийсли за новия си албум I’m Back. Проектът, от една страна, бележи завръщането на саксофониста към студийната продукция, тъй като предишните му два албума бяха концертни, и, от друга, с I’m Back Бийсли продължава една много важна линия в творчеството си, напомняйки ни колко са важни любовта и радостта от живота.

I’m Back съдържа 9 композиции, а сред специалните гости са млади музиканти като Майкъл О‘Хара, Фил Дейвис, Уейн Джоунз и Дерек Кенън. В последните си заглавия Бийсли все повече включваше свои вокални изпълнения. И тук той пее в някои от записите, но с мекия си тон саксофонът е този, който основно разказва истории.

Първият сингъл от проекта – заглавната композиция, която грабва слушателя със своите клубни елементи, беше пуснат на пазара през месец юни и оглави класациите за смуут джаз в САЩ, което още повече засили интереса към диска на саксофониста. С I’m Back Уолтър Бийсли за пореден път доказва колко е отдаден на това, което прави, като в композицията Music, открито заявява, че музиката е неговата религия.

Вече 3 десетилетия Уолтър Бийсли се радва на забележителна музикална кариера. Когато е на 9-годишна възраст, неговата леля му подарява албум на Грувър Уошингтън джуниър и това променя живота му. В тийнейджърските си години пее и свири в различни групи в Южна Калифорния. Завършва своето образование в Музикалния колеж „Бъркли“ в Бостън, а сред неговите състуденти са саксофонистът Бранфорд Марсалис и вокалистката Рашел Ферел. В последствие Бийсли започва работа в престижното учебно заведение и се радва на блестяща преподавателска кариера, съчетавайки я паралелно с кариерата си на един от най-успешните музиканти в съвременния джаз.

Дата на издаване: 1 септември 2015 г.