The Manhattan Transfer записват с Оркестъра на Западногерманското радио и телевизия юбилейния албум „50“

The Manhattan Transfer записват с Оркестъра на Западногерманското радио и телевизия юбилейния албум „50“

Групата поема на последно световно турне

10 награди „Грами“ за 50 години, 10 песни в юбилейния албум „50“ на The Manhattan Transfer, записани с Оркестъра на Западногерманското радио и телевизия в Кьолн WDR Funkhausorchester Köln. Сред авторите на симфоничните аранжименти в него са носителите на „Грами“ Джордж Каландрели и Винс Мендоза. Винаги е интересно да чуеш нов поглед върху познати и отпечатали се в теб творби, особено от оригиналните изпълнители. Но когато те поначало са създадени съвършени, тогава вече новият поглед към тях е по-скоро информативен и буди желанието да се върнеш към оригинала.

Безспорно в албума „50“ блести първата песен – Agua на Джаван, записана за първи път в албума Brasil. Новият й аранжимент е на Винс Мендоза – оркестър, и Блейк Морган от британската вокална група Voices 8 Блейк Морган – вокали. Следва The Man I Love на Гершуин, която The Manhattan Transfer записват за първи път, вокализирайки по изпълнение на Арти Шоу. Още едно ново за групата произведение в репертоара е класиката от 1966 г. God Only Knows на The Beach Boys, която закрива албума.

В „50“ звучат обичани класики на The Manhattan Transfer, макар и не най-очебийните като Operator, Boy from New York City, Birdland, но все пак тук са On a Little Street in Singapore, Twilight Zone / Twilight Tone, Chanson D'amour. „Искахме изборът на песни да представи развитието на нашата музика в течение на пет десетилетия – доста мащабна задача. Интересувахме се от песните, които ни представят в значим момент от нашата история, или такива, които не са станали задължително хитове, но истински ги обичаме. Третият критерий бе да изберем песните, които ни вдъхновяват и биха звучали добре със симфоничен оркестър, тъй като албумът е в сътрудничество.“ – обяснява член-основателят Алън Пол. Той е автор на подробен текст за историята на групата в книжката към компакт диска.

Начална точка на албума, 30-и в дискографията на групата, е разпродаден концерт на групата с WDR Funkhausorchester в Кьолн през януари 2020 г., точно преди пандемията. Въодушевени от резултата, музикантите решават да запишат партньорството. Това се случва по време на пандемията под ръководството на вокалния продуцент Дейв Томас от Take 6. The Manhattan Transfer е в обичайния си вокален състав. В ритъм секцията са Ярон Гершовски – пиано, Борис Козлов – електрически бас, и Рос Педерсън – барабани. Тя записва в Ню Джърси и Манхатън, а оркестърът свири на групи в изолирани студия на Западногерманското радио и телевизия.

Сега The Manhattan Transfer се отправят на финално световно турне, което започва в САЩ и ще се разпростре по много континенти, за да се завърне групата отново в родината на групата идната пролет.

Съдържание:

1. Agua (6:28) [Original version from the 1987 album "Brasil"]
2. Artie Shaw's The Man I Love (3:47) [Song not previously released by the band]
3. Paradise Within (Paradise Found) (5:27) [Original version from the 2018 album "The Junction"]
4. On A Little Street In Singapore (4:42) [Original version was a single from 1978, from the album "Pastiche"]
5. The Man Who Sailed Around His Soul (4:28) [Original version from the 2018 album "The Junction"]
6. Twilight Zone / Twilight Tone (6:20) [Original version was a single from 1980, from the album "Extensions"]
7. Blues For Harry Bosch (4:32) [Original version from the 2018 album "The Junction"]
8. Chanson D'Amour (3:35) [Original version was a single from 1977, which reached #1 in the U.K. From the album "Coming Out"]
9. What Goes Around Comes Around (4:57) [Original version from the 1991 album "The Offbeat of Avenues"]
10. God Only Knows (5:33) [Beach Boys Cover]

Дата на издаване: 21 октомври 2022 г. от Craft Recordings

Ключови думи: