The Baylor Project обичат своята публика и тя не пропуска да им отвърне със същото. Дуото издава първи концертен албум - The Evening: Live at Apparatus

The Baylor Project обичат своята публика и тя не пропуска да им отвърне със същото. Дуото издава първи концертен албум - The Evening: Live at Apparatus

Това е третото заглавие в дискографията на съпрузите Джийн и Маркъс Бейлър след появата на The Journey и Generations

The Baylor Project - дуото на вокалистката Джийн Бейлър и барабаниста Маркъс Бейлър, ще зарадва почитателите си с ново попълнение в своята дискография. Албумът The Evening: Live at Apparatus излиза на 2 септември и както подсказва самото заглавие, е записан по време на концерт. Не е изненада, че след две студийни заглавия The Baylor Project решават да документират именно своя изява. Пътят на създадения през 2013 г. The Baylor Project започва като концертен проект. Скоро клубните изяви на дуото се пренасят на фестивалните сцени в САЩ и Европа, а през 2017 г. двамата правят студийния си дебют с The Journey. Джийн и Маркъс Бейлър имат специално отношение към срещите си с публиката, те умеят да въздействат със своята искреност и музикално майсторство и се чувстват много комфортно и уютно на сцената, което се усеща осезаемо и в новия албум.

The Evening: Live at Apparatus се появява след три поредни изяви в Mums, импровизиран джаз клуб, създаден в рамките на галерията Apparatus. В случая става дума за интердисциплинарното дизайнерско студио, намиращо се в Ню Йорк, а уточнението се налага, тъй като Apparatus има свои пространства още в Лос Анджелис и Милано. Покана към The Baylor Project за концерт в Apparatus отправя артистичният директор Гейбриъл Хендифар, който в своята професионална практика изследва връзката между осветление, мебели и предмети. Последната колекция на Хендифар, наречена Act Four, е вдъхновена от допирните точки в културата от 60-те г. и джаз музиката от същия период. За да представи дизайнерската си колекция в рамките на New York Design Week, Гейбриъл Хендифар решава да създаде джаз клуб в една от залите на Apparatus и избира The Baylor Project да преобразят пространството със своята музика.

Джийн и Маркъс Бейлър, които споделят общ път в музиката и в живота, излизат на сцената, придружени от: Кийт Лофтис (саксофон), Дарън Барет (тромпет), Марк Уилямс (тромбон), Тери Брюър (пиано) и Ясуши Накамура (бас). В репертоара на групата са основно песни от предишните два албума на The Baylor Project – The Journey и Generations. И двата проекта донесоха на своите създатели номинации за „Грами“. Програмата включва класики като Our Love Is Here To Stay, Great is Thy Faithfulness, Tenderly, както и Tell Me a Story – препратка към известната тема на Хърби Хенкок Tell Me a Bedtime Story.

Възхитителни са лекотата и майсторството, с които The Baylor Project успяват да привлекат вниманието на своята публика още с първото изпълнение, а с всяка следваща песен тази връзка става все по-силна и взаимна и намира своя върховен израз във версията на Love Makes Me Sing. Джийн и Маркъс Бейлър си дават сметка колко силен инструмент е музиката. И двамата са деца на свещеници и за тях музиката е пряк път към духовното, те много добре осъзнават, че тя може да се превърне в празник на любовта и общността. Джийн и Маркъс Бейлър заедно със своята група създават топла и непринудена атмосфера в Apparatus, в която всеки един от присъстващите е важна част от процеса на обмен. The Baylor Project обичат своята публика и в The Evening: Live at Apparatus тя от своя страна не пропуска да им отвърне със същото.

Дата на издаване: 2 септември 2022 г. от Be A Light в сътрудничество с Motown Gospel

Ключови думи: