Thank You Baby! на Торстен Гуудс ни среща с един по-зрял и уверен музикант

Thank You Baby! на Торстен Гуудс ни среща с един по-зрял и уверен музикант

Новият албум на Торстен Гуудс Thank You Baby! e седми в дискографията на германския китарист и певец. Преди време „Зюддойче цайтунг“ написа за музиканта: „той свири на китара като Джордж Бенсън, пее като Франк Синатра и композира като Джо Семпъл.“ Колкото и гръмко да звучат тези думи, те не са казани без основание.

Thank You Baby! е най-зрялото заглавие на германеца до този момент. Музиката в него е записана с много вкус и увереност, но дискът грабва вниманието и с още нещо - позитивната нагласа, с която са поднесени песни, които добре познаваме. Репертоарът включва спиричуъли, госпъл и соул класики, които прилягат чудесно на гласа на Гуудс и на неговия стил на свирене. В селекцията попадат Brother, Where Are You; Nobody Knows The Trouble I’ve Seen; Hallelujah, I Love Her So; Afro Blue; Everything Must Change и др.

По време на звукозаписите в легендарните Hansa Studios в Берлин Торстен събира свои колеги, с които е работил през годините, и, които добре се познават помежду си. Неслучайно той определя срещата им като „семейно завръщане“. В песните свири един от най-добрите европейски барабанисти – Волфганг Хафнер, който е и продуцент на албума. Торстен е 16-годишен, когато се среща за първи път с Хафнер и не крие колко е щастлив от звученето на Thank You Baby! Плановете им са изключвали участието на брас секция и затова те са били наясно, че трябва да заложат на наистина добри музиканти. Екипът се допълва от басиста от Лос Анджелис Тим Лефейбър и пианиста от Мюнхен Роберто Ди Гоя. Четиримата се връщат към процеса на създаване на музика от 60-те години, като избират да изпълнят всичко на живо. Това е причината в песните толкова силно да се усещат спонтанността и магията, която носи първият опит в студиото. Музикантите се чувстват комфортно, изпълнявайки тази музика, а удоволствието не е едностранно и лесно се пренася и върху слушателя .

Дата на издаване: 25 септември 2015 г. от ACT Music


Видеоклип към песента на Торстен Гуудс Midst Of Your Love от албума Thank You Baby!