Taller - любовното писмо на Джейми Калъм към живота му

Taller - любовното писмо на Джейми Калъм към живота му

Осмият поред албум в дискографията на британския поп и джаз певец Джейми Калъм се появи на 7 юни тази година и се нарича Taller. По неговите думи това е най-важният му албум до този момент поради факта, че е отражение на целия му емоционален живот. Затова той го определя като „любовното писмо на живота си“ и споделя, че би искал чрез песните му хората да откриват радостта, макар и редувайки я с меланхолия.

Най-важният детайл за новата продукция на британеца е, че сам е създал песните си в нея. Калъм от край време е автор на повечето от пиесите си, но в албума Taller музикалният материал е изцяло оригинален, сътворен със страст. И няма как да не е така, защото певецът признава, че всяка песен тук е лична изповед за живота и преживяванията му. Той разказва, че е подходил като човек, който следва вътрешната си и безпогрешна музикална интуиция без да се съобразява с комерсиални или продуцентски условия. Това обяснява и факта, че записите са направени почти изцяло в неговия дом, а продуцент е дългогодишният му приятел Трой Милър. Всяка една песен е интерпретирана в характерния за него мелодичен, енергичен и атрактивен стил, но едновременно с това е белязана от интимност и откровеност. Джейми Калъм признава своята уязвимост през музиката си и счита, че именно в това се изразява истинската сила на всеки артист.

А заглавието на албума Taller или „По-висок“ е отговор с чувство за хумор и самоирония на множеството шеги с него в публичното пространство с факта, че е висок само 1.64 см и се е оженил за по-висока от него жена. С присъщо великодушие на човек на изкуството Джейми Калъм е над тези неща и с музиката си е достигнал други, духовни и творчески висоти.

Дата на издаване: 7 юни 2019 г. от Universal-Island Records Ltd.