TajMo на Тадж Махал и Кеб Мо – музика, която не просто носи утеха, а зарежда с настроение, повдига духа и ни събира заедно

TajMo на Тадж Махал и Кеб Мо – музика, която не просто носи утеха, а зарежда с настроение, повдига духа и ни събира заедно

Тадж Махал и Кеб Мо - две блус легенди от различни поколения, се събират за първи път заедно за съвместен албум. Двамата музиканти се познават от години, но дуо дебюта си правят през 2017 г. с проекта TajMo, който преди няколко дни беше отличен с награда „Грами“ за най-добър съвременен блус албум. Дискът е записан в Нешвил за период от две години заради ангажиментите и натоварената програма на Тадж Махал и Кеб Мо.

TajMo звучи като музикален празник от първата до последната песен, изпълненията са енергични, пропити с лекота и светлина, сякаш лишени от естествената горчивина на блуса. Двамата големи музиканти свирят на китара и пеят. В отделните записи Тадж Махал посяга към укулелето и банджото, а Кеб Мо - към баса, клавишните и перкусиите. В продукцията се включват и специални гости, сред които китаристът Джо Уолш, вокалистката Лиз Райт, перкусионистката Шийла И. и Бони Райт, която участва във версията на хита на Джон Мейър Waiting For The World To Change.

За почитателите на Тадж Махал и Кеб Мо албумът TajMo е бил просто въпрос на време. Сега, когато той е факт, не можем да подминем приятелската атмосфера, с която е записан, нито взаимното уважение и хармонията, които се усещат в общуването между Тадж Махал и Кеб Мо. Имайки предвид нивото, до което двамата са достигнали в развитието си като артисти, вероятно това е и причината да изберат да запишат блус албум, който не просто носи утеха, а зарежда с настроение, повдига духа и в тази радост ни събира заедно.

Дата на издаване: 5 май 2017 г. от Concord Records