Създател на нови течения в музиката, Никола Конте продължава да изследва душата и историческите пластове на културата в новия си албум Free Souls

Създател на нови течения в музиката, Никола Конте продължава да изследва душата и историческите пластове на културата в новия си албум Free Souls

Новият албум на диджея, продуцент и музикант Никола Конте Free Souls е поредният много красив, елегантен и успешен опит на италианеца да измисли нови и модерни музикални структури, като срещне на едно място ретро и модерност, като смеси хармонично различни музикални светове и като реализира силни сътрудничества между много добри артисти.

В Free Souls източника на вдъхновение до голяма степен е музиката от 70-те години, която достига и философски, и духовни дълбочини. Тези записи нямат нищо общо с популярните моди – по-скоро самият Никола Конте е самобитен създател на нови течения в музиката. Той отваря нови пространства с тях в резултат на неговите постоянни и устойчиви търсения в дълбините на душата и в историческите пластове на съвременните музикалните влияния.

За да реализира идеите си, италианският продуцент от Милано отново е направил много добра селекция от артисти. Поканил е екип от невероятни музиканти, сред които Магнус Линдгрен, Франческо Ленто, Фабрицио Босо, Логън Ричардсън. Във фокуса на музиката са гласовете, които интерпретират темите в албума Free Souls. А те наистина са свободни души, определяни от мнозина като елита на съвременния ъндърграунд – Хосе Джеймс, Марвин Паркс, Хайди Вогъл, Мелани Чарлз, Бриджит Амофа, Ташас Уърлд.

Дата на издаване: 29 юли 2014 г. от Schema Records

  • Албума Free Souls на Никола Конте представяме премиерно днес в „Джаз ден“ и „Следобедни импровизации“. Той звучи като акцент на новото издание на Singin’ & Swingin’. Песни от него можете да чуете и по онлайн радиото ни за модерен джаз Jazz FM Lounge.