„Стилно, със страст, от сърце и душа“ – „Инкогнито“ представят концертен албум за 35-а си годишнина Live In London: 35th Anniversary Show

„Стилно, със страст, от сърце и душа“ – „Инкогнито“ представят концертен албум за 35-а си годишнина Live In London: 35th Anniversary Show

Много е силна вярата на лидера на „Инкогнито“ Блуи в силата на музиката да събира хората и да споделя добрата вест за любовта, която ще спаси света. Вяра, която той изрази на двата концерта на състава в България по наша покана, първият от които – точно преди 10 години за четвъртия рожден ден на Джаз ФМ. Тази убеденост в силата на музиката да сплотява около доброто „Инкогнито“ превръщат в акцент на новия си концертен албум, посветен на 35-а годишнина от създаването на състава. Live In London: 35th Anniversary Show изобилства от песни за любовта и за красотата на живота, за преживяването на тихо щастие на фона на споделена от сърце музика.

Това споделяне „Инкогнито“ правят с някои от най-големите си хитове и с подкрепата на приятели, с които са работили през годините, като Марио Бионди, Карлийн Андерсън, която също чухме в София на фестивала ни „София джаз пик“, и Имаани. Документирани в албума, песните ни дават възможността да съпреживеем паметната вечер на 12 юли 2014 г. в лондонската зала O2 Shepherd’s Bush Empire, когато създадената през 1979 г. соул, фънк и джаз група отпразнува своята 35-а годишнина. „Инкогнито“ обичат този род събирания, защото пак с голям концерт в Лондон и последващ албум отбелязаха три десетилетия в музиката.

Тук има няколко изпълнения, които оставят музикантите и публиката без дъх – почти осемминутна версия на This Is What You Are с участието на Марио Бионди, която завършва с огнен ритъм на конги и с мощно пеене от страна на публиката. Още по-дълга – деветминутна, е версията на композицията на Джордж Дюк Brazilian Love Affair, с която музикантите отдават почит към техния вдъхновител. И... 15-минути за Parisian Girl от дебютния албум Jazz Funk, в което изпълнение се откроява фантастично саксофонно соло.

Танцувален брас с много въображение и неустоими вокали с много енергия – Live In London: 35th Anniversary Show е с 22 песни от 17-те студийни албума на „Инкогнито“. За представянето им на живо музикантите казват, съвсем без да преувеличават: „стилно, със страст, от сърце и душа“.

Дата на издаване: 14 август 2015 г. от earMUSIC

  • Песни от Live In London: 35th Anniversary Show на „Инкогнито“ слушаме днес в „Джаз ден“ и „Джаз емоции“.