Стейси Кент прави кавър на Lovely Day, посветен на събирането на хората в усмивка

Стейси Кент прави кавър на Lovely Day, посветен на събирането на хората в усмивка

„Бях съвсем малко дете, когато тази песен на Бил Уидърс озвучи цялата 1978 г. С израстването си във все по-голяма пълнота осъзнавах посланието й и какво означават думите за предстоящите дни, които изглежда невъзможно да посрещнеш. Идеята, че един ден можеш да срещнеш някого, който да оправи света, осмислих като красиво оптимистична.“ – разказва Стейси Кент за песента Lovely Day. Във времена на изпитание тя ни я поднася, за да ни събере в усмивка.

През почти цялото време в тази плавно разгръщаща се и спокойно звучаща песен се чува пеенето на птички. Тя има и видео, което започва с изгрев на слънцето и ни показва как самата Стейси Кент преживява Lovely Day чрез образа на изпяването й у дома и сред природата и на струните на китарата, които вибрират с усещане за уют, нежност и топлина.

Във време на изолация, видеото е създадено с хора от 36 държави от целия свят, които се усмихват и припяват пред камерите. След края му песента тръгва отново и в продължение на минута се изписват имената на всичките участници в клипа, а след това има и 20-ина секунди за творческия екип. „Не мога да ви опиша колко ми бе приятно да създам това видео. Каквито и да са разстоянията помежду ни, гледаме напред заедно. Усмивка – от приятел или непознат – може да направи деня така прекрасен!“ - възкликва Стейси Кент.

Само няколко часа след излизането си песента има стотици харесвания в социалните мрежи – със сърца и прегръдки, като дори предизвиква почитателите на Стейси Кент да отговорят със свои снимки на изгреви.