Споделени състояния на красота и волност на душата в „Синьо“ на Йорданка Христова

Споделени състояния на красота и волност на душата в „Синьо“ на Йорданка Христова

Влюбена в морето е Йорданка Христова в новата си песен „Синьо“. „Влюбена в живота.“ – уточнява тя, когато се чуваме за интервю. Певицата е отново в любимото Царево, откъдето изпраща поздрав с носещата щастие нова песен. „Морето го обичам всякакво – и сиво, когато те навява на мисли, на спомени, на по-дълбоки разсъждения, и в синьото на безкрая, когато те отнася, където пожелаеш. Морето ти дава абсолютно всичко. Може да те вдъхнови, да те накара да се влюбиш…“ – описва вълшебството Йорданка Христова.

И веднага прави уточнение, че песента носи образа на морето, но е за настроения и ситуации, които просто са приятни. „Да е леко безгрижно, неангажирано, душата да си прави каквото иска. Тя има нужда от психично разтоварване – да се отпуснеш и да се оставиш за 3 – 4 минути да се понесеш по нещо синьо.“ – описва тя символа на морето.

Танцувалната и светла песен е по неин текст с музика и в аранжимент на Борис Чакъров. „Борето ми е приятел от много отдавна. Той ми изсвири мелодията преди няколко години, но след това бях заета с юбилейни и прощални концерти, с програмата с оркестъра на Бургаската опера.“ – изрежда Йорданка Христова ангажиментите, забавили реализацията на песента. Но сега се обръща специално към нея. „Стана много бързо и съм много щастлива, че разтанцувах хората.“ – споделя певицата.

Композицията има още един текст – на испански – а заглавието й в тази версия се превежда като „Странна любов“.

  • Разговора на Светослав Николов с Йорданка Христова можете да чуете чрез бутона „Аудио“.

Снимка: стопкадър от видеото.