„Спектрум“ в „Пресечна точка“ на устремения дух, на смисъла в действията, на връзката със себе си, с общността и с Бога

„Спектрум“ в „Пресечна точка“ на устремения дух, на смисъла в действията, на връзката със себе си, с общността и с Бога

В този албум има всичко, за което можем да мечтаем. Те са личности, които познават света и го прегръщат, таланта си реализират в хармоничните връзки на общността, изграждат замък на духа за всеки свой слушател. „Спектрум“ дълго ни възхищаваха, за да ни доведат до възторг с дебютния си албум „Пресечна точка“. Пристрастяващ като хубавия живот.

Формацията възвестява появата на осъзнато за нов живот поколение. Школувани музиканти, те поставят знанието в основата. Любознателни изследователи, от музиката им бликат възможности приятели и съидейници да се спояваме в красив многозвучен глас. Пълноценни и светли, те подкрепят и окуражават.

В музикалните идеи и изпетите думи те държат жив пламъка на детството, опират се на традицията, оглеждат съвремието и ясно виждат бъдещето. То е тук, за да го постигнем. „Избирам да вярвам, да бъда, да правя, да чувствам.“ Това са думи, които всеки от нас иска да произнесе, живот, който всеки копнее да живее. Изрисуван е така красиво, какъвто е самият той.

„Спектрум“ са автори на новите химни, на песни – вдъхновения. Те са тъй красиво изградени, че духовното преживяване се материализира във приказна реалност. Но тя е всъщност нашата реалност – на устремения дух, на смисъла в действията, на връзката със себе си, с общността и с Бога.

„Пресечна точка“ е откровение за поколение, което онова, за което на нас не ни достигнаха смелост, знание и вяра, ще постигне. Дългите ни разстояния те взимат бързо. От всички наши дела е имало смисъл, а мечтите ни ще се сбъднат.

Дата на издаване: 7 ноември 2019 г.

  • Концертната премиера на „Пресечна точка“ на „Спектрум“ е на 7 ноември от 20 ч. в „София лайв клуб“.
Ключови думи:
@