Southwick откриват смисъла във взаимността. „Мисля те“ е новата им песен с първо представяне по Джаз ФМ

Southwick откриват смисъла във взаимността. „Мисля те“ е новата им песен с първо представяне по Джаз ФМ

Да мислиш за другия въпреки раздялата, да търсиш смисъла, когато лесното примирение не е възможност. Фънк момчетата от Southwick се вълнуват от любовта, общуването и близостта като смисъл на живота в новата си песен „Мисля те“, която за първи път път бе излъчена в ефира на Джаз ФМ. „Тези неща са много важни и трябва да им обръщаме внимание“, убеден е членът на групата Михаил Филипов, който гостува в студиото ни. Концертната премиера е утре вечер в „София лайв клуб“.

„Мисля те“ е първата нова песен на Southwick след излизането на дебютния им албум „От плът и фънк“. Преди да предложат диска на вниманието на слушателите си, те си спечелиха вярна аудитория с открито заявеното удоволствие да споделят своята музика. „Всеки път се чувстваме добре на сцената, защото заедно сме започнали да се градим като такъв тип музиканти – заедно израснахме, свирейки и помагайки си, продължаваме да се стремим към това да ставаме все по-добри и да се развиваме“, разказва Михаил Филипов и продължава: „С времето станахме като семейство и всеки път, когато излезем да свирим заедно, е удоволствие, защото просто сме си ние и правим това, което искаме да правим. И хората го харесват.“ Той споделя, че фънк музиката е възпитала у тях отношението им към хората и към света: „Това е отношението на една добра музика, това е да сме заедно с колегите си и да правим нещото, което за всеки от нас е най-лично“. Интервюто на Светослав Николов с Михаил Филипов, както и песента „Мисля те“, можете да чуете чрез бутона „Аудио“ върху снимката.

Идеята на „Мисля те“ е на Божидар Василев и е доразвита от останалите музиканти от групата. Тя по традиция смесва акустично и електронно звучене, фънк и клубни бийтове. Утре вечер е концертната й премиера в „София лайв клуб“, когато момчетата от Southwick ще представят и музика от дебютния си албум, както и други любими пиеси, в първия от поредицата концерти „Резервни космонавти“. Намерението им, както те го описват, е серията да представи в нова светлина музикантите, които споделят общи истории и идеи за музиката. Във всеки от тези концерти ще участват по две групи и един диджей, които ще бъдат „космически екскурзоводи за вечерта“. Музикалните посоки – соул, фънк, хип-хоп и джаз. Първите участници освен Southwick са Bobo & The Gang и DJ Rawland, а специални гости са Деси Андонова и Jahmmi Youth. Началото е в 22:30 ч.