Слънчева музика за безметежно лято – в новия си албум Magic Серджио Мендес отново ни подарява частица от своята магия

Слънчева музика за безметежно лято – в новия си албум Magic Серджио Мендес отново ни подарява частица от своята магия

Някои от нашите най-безметежни и безгрижни моменти често са озвучени от слънчевите и магични ритми на музиката на легендарния бразилец Серджио Мендес. Това лято той отново ни подарява частица от своята магия, жизненост и енергия с най-новия си албум Magic.

Музиката в него, както винаги е пленителна, заразяваща с настроенията си, с безпределната си виталност и радост от живота. Самият Серджио Мендес е един наистина виртуозен пианист и аранжор, който отново се забавлява и чрез музицирането разкрива многоликия характер на творчеството си. Именитите му приятели Уил Ай Ем и Джон Леджънд също са въвлечени в магията – заедно интерпретират песните My, My, My, My Love (Уил Ай Ем) и красивата Don’t Say Goodbye, на която Джон Леджънд е автор и на текста, освен че пее.

Бразилските артисти, поканени в мащабната продукция, са много различни личности – от легендарния Милтон Насименто до новоизгрелите Мария Гаду и Ана Каролина. Едно специално и романтично присъствие е това на съпругата на Серджио Мендес – Грасиня Лепорасе, която изпълнява прекрасната песен When I Fell In Love.

Общото между всички тези великолепни и силни артисти е плътната и пъстра музикална визия на цялата продукция, белязана от светлината, благородството, темперамента и най-вече огромния талант на Серджио Мендес. И в този проект той е верен на своята мяра за идеален баланс между комуникативност, комерсиалност и майсторски изработена музика. А настроенията в записите преминават от танцувални и енергични, през мечтателни и екзотично романтични, до модерни и градски.

Най-изразителната пиеса в целия албум е инструменталната Magic, където истинският и усмихващ ни Серджио Мендес се появява в чистия си вид, а редом с брилянтното му пиано чуваме и саксофониста Скот Майо.

Дата на издаване: 9 юни 2014 г. от Okeh

  • Песни от Magic на Серджио Мендес премиерно представяме по Джаз ФМ в предаванията „Джаз ден” и „Следобедни импровизации” днес. Целия албум слушаме в новото издание на предаването ни за латино джаз Desafinado.