След много празнични концерти Рут Колева записа първа коледна песен – „Тиха нощ“

След много празнични концерти Рут Колева записа първа коледна песен – „Тиха нощ“

В годината, в която разбрахме колко сме свързани, тъй като бяхме за първи път толкова много принудително разделени, се събираме в радостта на коледните празници не само с близкото семейство, а с по-широк кръг от приятели, съмишленици и съидейници – хората, които ни вълнуват, с които е радост да споделяме времето и вълнението, с които израстваме.

Тази година за първи път Рут Колева записва коледна песен – „Тиха нощ“. „Коледа е много светъл, много ярък, много топъл празник. Искаше ми се и като артист, и като човек да споделя с аудиторията позитивен и топъл завършек на всичко, през което преминахме през 2020 г.“ – каза тя в интервю по Джаз ФМ.

С песента Рут развива традицията на коледни концерти, заради които на шега получи прякора „Рут Коледа“. „От дете съм имала много силен афинитет към този празник. Песента е логично продължение на тази обич към Коледа. С оглед на това, което се случи през тази година, исках да направя подарък на хората – нещо искрено, топло, изпълнено с най-добри чувства.“ – разказа тя.

Защо „Тиха нощ“? „Искаше ми се да бъде нещо разпознаваемо и семпло и да носи коледния дух. Изключително много я харесвам – тя е една от най-популярните коледни песни. И много ми харесва и българският текст.“ – отвърна Рут Колева.

В края на година на трудности тя остава с позитивна нагласа към Новата година: „Ако през тази година научих едно нещо, то е да не съм много обсебена от идеята, че нещо трябва да постигна. Просто искам да правя хубава музика и тя да стига до хората.“

  • Интервюто с Рут Колева можете да чуете чрез бутона „Аудио“.

Снимка: Reflections, 15 декември 2019 г., Ruth Koleva artist page