Сингълът All the Guys на Рут Колева: изправени пред несправедливост, запазваме достойнството и нежността

Сингълът All the Guys на Рут Колева: изправени пред несправедливост, запазваме достойнството и нежността

Новата песен Рут Колева идва с темата за неправилния начин, по който личността на една жена се възприема от мъжете в нейния свят, а след това своето грешно отношение към нея те разпростират навсякъде около себе си, опитвайки се чрез него да прикриват своята слабост. All the Guys е създадена заедно с Тиен Енгуен и Георги Линев, а заснетото в София от Жоро Пеев видео се завъртя в ефира на MTV САЩ в деня на премиерата на 20 ноември.

All the Guys е с текст на Рут Колева, музика на Тиен Енгуен и е продуцирана от Георги Линев, продуцент и на предходния албум на певицата. Спонтанност бележи всеки момент от създаването на песента, която се появява в дома на Рут в София. „Понякога, когато я има магията, тя се случва в много кратък период от време. Колкото и да се оптиваш да я промениш, да искаш да „облагородиш“ песента по някакъв начин, то просто няма такава нужда.“ – коментира Рут Колева.

Песента идва с нежността, която запазваш към себе си и към света, колкото и да си потърпевш от отношението на другите към теб. За Рут Колева All the Guys е поглед назад и равносметка като артист и като човек. Правейки уточнението, че текстът не е буквално за начина, по който възприема живота си, Рут продължава: „Но изключително силно се припознавам с историята в песента, че човек може да бъде неразбран, да бъде обсъждан по грешния начин и да бъде възприет като образ и светоусещане във вид, различен от реалния живот.“

Ако въведението в All the Guys е с тъгата от обезценяването на личността, болката по-нататък се засилва от арогантността и агресивността, с които принизяването се споделя в света. И тъй като това са факти от действителността, които всеки може да открие около себе си, с песента може да се почувства разбран, споделен, успокоен. Рут Колева по красив начин с фантастичнти артисти отново постави на обсъждане важна тема пред целия свят. Нейната непримиримост със забелязаните неправди е добре позната на следващите я в социалните платформи, нейното желание да е сред носителите на промяна е окуражаващо.

Клипът е заснет в София от български творци – млади, утвърдени и с големи кариери. „Много ме зарадва и вдъхнови това, че млади хора се занимават с изкуство, имат страхотни идеи и намират добри начини да ги реализират с креативност и желание.“ – дава висока оценка Рут Колева. Режисьор е Жоро Пеев, а хореографията е на работилата дълги години във Виена Александра Тальокова. Тя танцува и подбира и останалите танцьори, които са много ярки на професионалното поле артисти – преподавателят Мария Асенова, изследователят на танца Мария Косса и участникът в проекти у нас и по света Владимир Груев. Образът на чистачката, запазила своето достойнство и красота, въпреки всичко, което животът в стандартните шаблони на възприятие предполага, е създаден от Лидия Иванкова.

Премиерата на сингъла бе в полунощ на 20 ноември, когато влезе в ефирите на радиостанции по целия свят, а видеото се завъртя по MTV САЩ. То бе предварително одобрено за излъчване, което е изключение в практиката в наситен с музика свят. „Това за първи път ми се случва, а мисля и че на артист от България. MTV обикновено чакат песента да набере популярност онлайн преди дори да си помислят да я завъртят.“ Рут Колева е щастлива от шанса творбата й да стигне до голяма аудитория в силно конкурентна среда. „За мен е повод за гордост, че явно видеото се е харесало, и то на ниво САЩ – двигател на музикалната индустрия.“

На 30 години, постиженията на Рут Колева будят възхищение, а част от тях е последователността в изграждането на кариерата й и специалното отношение към всеки слушател. Що се отнася до последното – тя е отделила време, дори само за едно „Благодаря“ и изпращането на сърчице, за да отговори на всеки един от изпълнените с обич десетки коментари под видеото на песента в Ютюб. А преди няколко дни в социалните мрежи сподели равносметка за начина, по който е стъпила в Ню Йорк: преди 15 години, на 15-годишна възраст. Първата крачка на устремена към музиката девойка в световната столица на музиката е съпроводена от първо разочарование, което не я спира.

„Имах огромни мечти, щях да подписвам договор с много голяма музикална компания, имах мениджър, докараха ме от България. Може би тогава представата ми е била нереалистична за това какво е животът. Но това са чистите, нормални грешки на младостта. Обръщайки се назад и спомняйки си как се влюбих в този град и колко бе красиво усещането да съм тук, осъзнавам, че сега съм тук благодарение на собствените ми усилия. Нищо не ми се е случило наготово, нито е имало музикална компания, която да ме създаде като имидж и пиар. От онова момиченце на 15 години с мечтите до човека, който съм в момента, е отнело адски много усилия и адски много работа, за да съм сега тук и песента ми да влиза в MTV. Не знам дали ако някой ми бе казал тогава колко работа ще е нужна, нямаше да се откажа. Но явно това не е било съдбата ми. Което ме прави щастлива – че съм запазила постоянство и дисциплина. Като човек на изкуството, това е доста трудно.“

Отвъд ограниченията, с които светът изпитва волята и на силните дава още сила, Рут Колева обяви следващия си сингъл – Beyond Borders.

Дата на издаване: 20 ноември 2020 г. с продуценти Amy Gorin Chapman и Рут Колева

  • Интервюто на Светослав Николов с Рут Колева можете да чуете чрез бутона „Аудио“.

Снимки: Михаил Новаков