„Само любовта остава“ – споделя в житейска и емоционална зрялост Димитър Лазаров в новата си песен с De Fuego Orchestra

„Само любовта остава“ – споделя в житейска и емоционална зрялост Димитър Лазаров в новата си песен с De Fuego Orchestra

Песента извежда на преден план идеята за латино албум на български език

Слънчево е настроението, когато слушаме музиката на Димитър Лазаров. Със своята формация De Fuego той представя нова песен – „Само любовта остава“. „Началото бе през 2008 г. в едно изключително популярно по това време и останало като емблема заведение „Салса плюс“ на ул. „Аксаков“. За изненада за рождения ден на заведението реших да изпея нещо на живо. Тогава управителят ми каза, че не съм сам в любовта си към създаването на салса песни и ме срещна с Юли Марков, с когото основах групата. По-късно се присъединиха Мартин Велев, Михаил Филипов и Явор Костов. Този състав продължаваме да сме ядрото на групата. Обърнах се отново към тях за тази авторска композиция.“ – разказа предисторията Димитър Лазаров в студиото ни.

За себе си казва, че продължава да е мечтател и композитор, който непрестанно се стреми да реализира емоционалните си пориви и духовните си осъзнавания. „Тази песен е плод на този етап на зрялост – моя лична, както и на музикантите в групата. Тя отразява съвсем различно осъзнаване на живота. Постигнал мечтите си в много аспекти, ясно осъзнавам, че материалният аспект на живота ни е нещо съвсем помощно, а истинските неща са тези, които имаме възможност чрез преживяването и чрез това, което ни се случва, да открием и да потвърдим за себе си, че само любовта остава. След като имаш всичко друго, виждаш, че не това те прави щастлив. Да, удобно е и е по-лесно. Но истинската радост от живота е дълбокото удовлетворение, споделеност, хармония с близките хора, умението да влезеш в положението на някого и да помогнеш в точния момент. Това пълни душата и това остава, което обобщено се включва в понятието „любов“.“ – сподели за песента Димитър Лазаров.

Това прави живота добър и го обогатява, любовта насища чрез смисъла на действията ти емоционалното пространство. Какво още разказа музикантът за танца и за песните от предстоящ латино албум на български език – чуйте в интервюто в плейъра под основната снимка. Димитър Лазаров ще представи авторски салса песни в събота, на 4 декември, след 21 ч. в We Play на бул. „Джеймс Баучер“.

 

Ключови думи:
@