С новия си албум супер триото BWB ни кани на фънки парти с танци и свежа лимонада

С новия си албум супер триото BWB ни кани на фънки парти с танци и свежа лимонада

След първите си два албума, които се появиха на пазара през голям период от време, този път супер триото BWB се събра след по-кратка пауза и издаде едноименния си проект преди броени дни. Топ музикантите Рик Браун (тромпет), Кърк Уейлъм (саксофон) и Норман Браун (китара) направиха дебюта си като група през 2002 г. с компактдиска Groovin’, а завръщането дойде цели 11 г. по-късно с Human Nature - трибют за Майкъл Джексън. Новата продукция вече оглави класацията на „Билборд“ за съвременни джаз албуми, доказвайки колко силен интерес има към музиката на BWB.

За разлика от предишните две заглавия в новия си албум супер триото се фокусира изцяло върху оригинален материал. Дискът включва 10 композиции, повечето от които са написани съвместно от тримата членове на групата. Една от пиесите в албума се нарича Lemonade („Лимонада“) - като че ли тя най-добре описва свежата атмосфера в проекта и умението да се наслаждаваш на живота независимо от ситуацията, в която се намираш. Музиката в BWB има енергично, фънки звучене, а завладяващият ритъм носи добро настроение и извежда на преден план удоволствието и желанието за забавление. Рик Браун, Кърк Уейлъм и Норман Браун не са поканили гост вокалисти, a са решили сами да запишат вокалите в част от композициите, с което оставят силен личен отпечатък върху продукцията и се превръщат в щедри и предразполагащи домакини на нашето парти.

Дата на издаване: 22 април 2016 г. от Artistry Music

  • Музика от новия албум на BWB слушаме днес в предаванията „Джаз ден“, „Следобедни импровизации“ и All-Time Jazz Masters.