С много нежност и елегантност Стейси Кент се завръща към класическия джаз репертоар в албума Tenderly

С много нежност и елегантност Стейси Кент се завръща към класическия джаз репертоар в албума Tenderly

Фин, интелигентен и много мечтателен е най-новият албум на американската джаз певица Стейси Кент, който се нарича Tenderly. Той представлява своеобразно завръщане на певицата към класическия джаз материал от The Great American Songbook - репертоар, с който тя за първи път стана известна в средите на ценителите на тази музика. Това се случи през 2003 г., когато реализира албума си The Boy Next Door. Той се превърна в един от най-продаваните й проекти и в него тя разкри умението си интелигентно да интерпретира класически джаз пиеси в нейния разпознаваем и забележителен певчески стил.

Едва тази година Стейси Кент отново обърна погледа си към този стар, но златен музикален материал, за да го интерпретира по свой собствен начин. Така тя създаде една вълнуваща, интимна и много лична колекция с красноречивото заглавие Tenderly („Нежно“). В своята продукция Кент е включила красива интерпретация на тази емблематична джаз пиеса, като тя напълно отговаря и със заглавието си, и със своя характер на стила на новия албум, който наистина звучи нежно. За това допринася до немалка степен и присъствието на легендарния бразилски китарист Роберто Менескал, който на моменти ни пренася в света на боса нова - също любима тема в репертоара на Стейси Кент. Саксофонът е поверен неизменно на Джим Томлинсън - партньор на певицата както на сцената, така и в живота.

С удивителна лекота и елегантност Стейси Кент изпълнява още песни като Embaceable You, The Very Thought Of You, No Moon At All, In The Wee Small Hours..., If I'm Lucky. А стилът й на пеене е спокоен, непретенциозен, сведен до онази простота, която наистина изисква много натрупвания - интелектуални, професионални, екзистенциални. За нея композиторът на филмова музика Джей Ливингстън, носител на три награди „Грами“, твърди: „В наши дни няма певица, която да пее по начина, по който пее Стейси Кент. Тя притежава нещо от стила на големите - на Били Холидей и на Ела Фицджералд. Освен това тя изпява думите като Нат Кинг Коул - чисто, ясно и винаги с перфектна фраза.”

Дата на издаване: 6 ноември 2015 г. от Imports

  • Tenderly на Стейси Кент звучи в новото издание на Singin’ & Swingin’.