С красивите си настроения Velvet Vault на Карън Соуса приютява слушателите в студените зимни вечери

С красивите си настроения Velvet Vault на Карън Соуса приютява слушателите в студените зимни вечери

Казват, че почти шептящият на места глас на Карън Соуса е идеален точно за джаз – нисък, топъл, приютяващ, много интимен и елегантен.

След успеха на двата тома Essentials джаз дивата отново има с какво да ни зарадва. Тази година се появи четвъртият й студиен албум – Velvet Vault. Той представлява вълнуваща колекция от интерпретации на джаз класики и поп песни, претворени в джаз аранжименти. Към тях са добавени и две авторски композиции на Соуза, а песента You Got That Something е дует с японската супер звезда Току. Част от инструменталите в тази продукция са на китариста на Ейми Уайнхаус – Робин Бейнърджи, както и на легендарния Том „Боунс“ Малоун от „Блус брадърс“. Вокалите в продукцията изцяло са записани в The Orchard Studio в Ню Йорк, а продуцент е Ричард Готърър, познат от работата си с „Блонди“. Новият албум на Карън Соуса Velvet Vault е безспорно най-завършеният и зрял запис до сега в нейната дискография, а музикалната критика вече му предвещава успех, застигнал и предходните три проекта на певицата.

Романтичен джаз с галещия глас на Карън Соуса в Essentials II

Флуидният и чувствен глас на Соуса е изключително подходящ да ни напомня за някои джаз и поп класики. Това тя прави не само в последния си албум. Често Карън Соуса гостува с различни псевдоними в доста успешни проекти. Един такъв е свързан с джаза и 80-те, който за едно денонощие става известен поради факта, че фин и джази глас интерпретира в джаз аранжименти песни от 80-те години – Do You Really Want to Hurt Me на „Кълчър клъб“ или Personal Jesus на „Депеш мод“. Този проект е толкова успешен, че две години по-късно се появява втори том с интерпретации на песни на Майкъл Джексън и Стинг.

Албумът на Карън Соуса Velvet Vault продължава личния й стил на интерпретатор и разказвач на истории, но в него тя за първи път блесва и като автор на песни. Получил се е романтичен, мечтателен и опушен запис на песни, които могат да приютят слушателите в студените зимни вечери с красивите си настроения, майсторския звук и песъчливия вокал на Карън Соуза, пропит от Юга на аржентинския й произход.

Дата на издаване: 24 ноември 2017 г. от Music Brokers

  • С музиката от Velvet Vault на Карън Соуса сме тази вечер в Singin’ & Swingin’.