С futuresoul Бони Джеймс затвърждава репутацията си на един от най-успешните инструменталисти в света

С futuresoul Бони Джеймс затвърждава репутацията си на един от най-успешните инструменталисти в света

Саксофонистът Бони Джеймс издаде 15-я студиен албум в своята дискография futuresoul, с който затвърди репутацията си на един от най-успешните инструменталисти в света за всички времена. Дискът оглави класацията на „Билборд“ за съвременни джаз проекти и достигна до 41-ва позиция в общата класация за албуми, което в случая е най-високото постижение за Бони Джеймс. До момента от неговите заглавия са продадени над 3 милиона екземпляра.

В futuresoul саксофонистът включва 10 оригинални композиции, за които той черпи вдъхновение от „старата школа“. В пиесите се усеща духът на соул и R&B музиката от 70-те г., но звученето е свежо и модерно. Сред специалните гости в албума са вокалистът Стокли Уилямс от групата Mint Condition и победителят в Конкурса „Телониъс Монк“ Маркуис Хил (тромпет).

Бони Джеймс е смятан за една от големите звезди на смуут джаза, но самият той гледа на себе си като на по-еклектичен музикант и в новия си албум успява да ни разкрие различни нюанси от таланта си. Грууви, ретро, романтична, топла, мелодична и забавна – това са само част от определенията, които прилягат на музиката в futuresoul, албум, с който Бони Джеймс продължава да разширява музикалните хоризонти пред себе си и да носи радост на многобройните си почитатели.

Дата на издаване: 4 май 2015 г. от Concord Records

  • Записи от новия албум futuresoul на Бони Джеймс слушаме в „Джаз ден“ и „Следобедни импровизации“.