С For One To Love Сесил Маклорин Салвант не оставя съмнение, че е артист със собствена идентичност

С For One To Love Сесил Маклорин Салвант не оставя съмнение, че е артист със собствена идентичност

Стилизирано лице, което едновременно се усмихва, намига и плаче, черни линии на драматичен червен фон: обложката на новия албум на Сесил Маклорин Салвант For One To Love (нарисувана от самата нея) чудесно пресъздава посоките и дълбочината на този проект, който излиза след номинирания за „Грами“ WomanChild. Успехът на предишния диск на вокалистката повиши неимоверно очакванията към нея, а с For One To Love тя не само затвърждава добрите впечатления, но и прави голяма крачка напред, доказвайки, че въпреки възрастта си от 26 години тя вече е артист със собствена идентичност.

В отличителна запазена марка на Салвант се превръщат овладеният й вокален талант и вродената й артистичност, която тя използва все по-умело, насищайки изпълненията си с богатство от емоции и нюанси. Тази артистичност играе главна роля най-вече в интерпретации на песни от мюзикъли. В албума Сесил прави свой прочит на темата Stepsister’s Lament от „Пепеляшка“ и Something’s Coming от „Уестсайдска история“, а една друга от версиите е нов прочит на The Trolley Song, която става известна в изпълнение на Джуди Гарланд от филма, създаден през 1944 г., „Да се срещнем в Сейнт Луис“ (Meet Me in St. Louis).

Новият момент в албума на Сесил Маклорин Салвант For One To Love, момент, който е и един от сериозните белези за израстване, са оригиналните песни. От общо 12-те композиции - пет са написани от вокалистката. За тях тя казва: „Текстовете на песните са като записки, като откъси от дневник. Някои от тях са като украса на любовта, за която знам, че няма да се получи в реалния живот.“

Едва ли For One To Love щеше да звучи толкова плътно и наситено, ако Сесил Маклорин Салвант не познаваше добре миналото, нямаше толкова добри познания за случилото се преди нея. Затова не е случаен изборът на песни като What’s The Matter Now – станала популярна в изпълнение на Беси Смит или Growlin’ Dan, написана от Бленч Калоуей, по-голямата сестра на Каб Калоуей, която е една от първите жени в историята, ръководила оркестър, съставен от мъже. Сесил Маклорин Салвант черпи вдъхновение от силни жени, с талант и ярка индивидуалност.

Младата певица записва For One To Love заедно с трима великолепни музиканти - Аарън Дийл (пиано), Пол Сикиви (бас) и Лоурънс Ледърс (барабани). Тъй като тя не е имала възможност да осъществи мечтата си за концертен проект, все пак в студиото Салвант е направила нещата, както е искала: „За мен беше важно да запишем този албум без преработка и редакция. Наложи се да направим няколко корекции, макар че не ми се искаше, но исках това да е жив албум, с живи хора, които не са перфектни, и ние имахме възможност да осъществим това мое желание да го направим на момента.“ Албумът не просто е записан с голяма доза спонтанност, но и с много любов. Неслучайно на гърба на обложката на албума Сесил пише: „Аз пея само за тези, които обичам.“

Дата на издаване: 4 септември от Mack Avenue

  • В деня на световната премиера на албума представяме песни от For One To Love в предаванията „Джаз ден“ и „Следобедни импровизации“, а в цялост проектът звучи в новото издание на Singin' & Swingin'.