С Etno Chic Zuco 103 продължават да разказват виртуозно своята неустоима, екзотична, но градска приказка, белязана с неотропикализъм

С Etno Chic Zuco 103 продължават да разказват виртуозно своята неустоима, екзотична, но градска приказка, белязана с неотропикализъм

Заразяваща с настроение, витална, градска, модерна музика с афро-бразилски детайли и хипнотизиращи клубни бийтове – това са в същината си песните от най-новия албум на Zuco 103 Etno Chic. Формацията е в непроменен състав – членове са холандският барабанист Щефан Крюгер, германският кийбордист Щефан Шмид и бразилската певица Лилиан Виейра. Срещата помежду им се оказва съдбовна, защото между модерните бийтове на Крюгер и джаз хармониите на Шмид Виейра открива пространство за екзотичния си глас, който придава бразилски привкус на характерния им стил. Още в началото на тяхната кариера започва да се говори за бразилектро и за песни с дръм-енд-боса бийт.

Днес, 17 години след дебюта им с Outro Lado от 1999 г., те продължават по своя път, а стилът им в новата им продукция е все така модерен, градски и завладяващ. Някои музикални критици твърдят, че с новия си албум Zuco 103 се завръщат. Но едва ли „завръщат“ е точна дума за тях, като се има предвид факта, че от дебюта им насам те се превърнаха в световни звезди и не спират да изнасят концерти от Токио и Москва до Латинска Америка и обратно в Европа.

Към новия си албум Zuco 103 създадоха специална концертна програма, на която ще можем да танцуваме и в България. Триото идва на 2 ноември за участие в „Пловдив джаз фест“, на който Джаз ФМ по традиция е медиен партньор.

Албумът Etno Chic и новият лайв сет на Zuco 103 са обединили олд скул електро самба и фънк. И тук музикантите остават верни на своя темпераментен, екзотичен стил, създаден, разбира се, в Европа. Той смесва акустични изразни средства с електронно генерирани звуци. Наличието на афро-електрикъл-самба елементи превръща музиката им в този характерен хибрид, наречен Zuco 103. С Etno Chic те продължават да разказват виртуозно своята неустоима, екзотична, но градска, белязана с неотропикализъм, приказка.

Дата на издаване: 17 юни 2016 г. от Zuco Sound

  • Песни от Etno Chic на Zuco 103 слушаме в „Джаз ден“ и „Следобедни импровизации“ преди пълното му представяне в Desafinado.