С ерудиция и жажда за приключения: Ринго Стар създава съвършен албум – Postcards from Paradise

С ерудиция и жажда за приключения: Ринго Стар създава съвършен албум – Postcards from Paradise

С ерудицията на един от най-великите музиканти и с момчешка любознателност и жажда за приключения – Ринго Стар представя изключителен 18-ти студиен албум. Postcards from Рaradise е за хубавата песен, приятелството и радостта от музиката. Той е жизнен, поетичен, виртуозен, богат, интересен... И съвършен. Postcards from Рaradise е достойна прелюдия към въвеждането на легендарния музикант в Рок енд рол залата на славата идния месец.

Новия си проект Ринго Стар създава в продължение на няколко години и с много приятели. Основната формация е неговият All Starr Band, в който наистина всички са звезди – Стив Лукатър („Тото“, „Ърт, уинд енд файър“, Майкъл Джексън и всички големи в джаз, рок и фънк музиката), Тод Ръндгрен („Гранд фънк рейлроуд“, Дарил Хол, Мийт Лоуф), Грег Роули („Сантана“, „Джърни“), Ричард Пейдж („Мистър Мистър“), Уорън Хам („Канзас“) и Грег Бизонет (Мейнард Фъргюсън, Стив Вай, Джо Сатриани, Дейвид Лий Рот, „Тото“, Стив Лукатър, Лари Карлтън). Верен на принципа, че „ако ми дойдеш на гости, докато работя, ще те включа в записа“, Ринго Стар посреща в студиото си в Лос Анджелис гост-артистите, негови приятели, Дейв Стюарт, Ричард Маркс, Питър Фрамптън, Нейтън Ийст, Глен Балард и мнозина други.

Музиката на бившия Бийтълс е едновременно в епохата, когато ливърпулската четворка оформя вкусовете (и светоусещането) на хората по цялата планета, в класическия ритъм енд блус, във възникналия впоследствие рок и във фънка. Тя е непокорна, ритмична и забавна. Барабанната виртуозност на Ринго Стар се откроява, без да надделява. Ритъмът е динамичен, постоянно променящ се и допълнително украсен от ръкопляскания, характерни паузи и звукови експлозии, точно премерени хоруси. Китарните и саксофонните сола добавят рок и фънк нюанси. Тази музикална комуникативност постоянно ангажира вниманието и прави албума интересен за слушане от началото до края. И когато и 11-та песен стигне до своя финал, с радост предвкусваш завъртането на диска отначало.

Темите на песните в Postcards from Рaradise са свързани само и единствено с любовта. Но тя е толкова различна – потърсена, понякога е открита, друг път – разочароваща. Винаги мечтана, тя е част от личностното ни обогатяване и израстване. Толкова е по-хубаво, когато не си сам...

И е толкова хубаво с музиката от новия албум на Ринго Стар!

Дата на издаване: 31 март 2015 г. от Universal

  • Музикални акценти от Postcards from Paradise на Ринго Стар звучат днес в предаванията „Джаз ден“, „Следобедни импровизации“ и All-Time Jazz Masters.