Романтичен джаз с галещия глас на Карън Соуса в Essentials II

Романтичен джаз с галещия глас на Карън Соуса в Essentials II

Казват, че почти шептящият на места глас на аржентинската певица Карън Соуса е създаден точно за джаз – нисък, топъл, приютяващ, много интимен и елегантен. Тя направи впечатление с цветния си тембър още в дебютния албум Essentials, а тази година реализира трети студиен проект, който е своеобразно продължение на първия – Essentials II.

В новия албум на Карън Соуса са включени 11 песни, обединени от семпла, но много трогателна концепция – ретро естетика, пресъздадена от красив дамски вокал и освежена с леки, но много добри аранжименти с вкус на джаз. Албумът е записан в Ню Йорк, отново с подкрепата на култовия продуцент Джоел Макнийли – известен с работата си с Тони Бенет, Джако Пасториъс, Пеги Лий, Ал Грийн. Именно той измисля тази печеливша комбинация за гласа на Карън Соуса – класика и модерност в едно.

Този подход Джоел МакНийли прилага още в първия албум на Карън Соуса, а в най-новия й проект разгръща в още по-красиви и завладяващи песни. Сред тях има и популярни хитове, като например Shape Of My Heart, Twist in My Sobriety, Can’t Help Falling in Love, Wicked Game, The Way It Is, Dreams. Но нейният флуиден и много чувствен глас може да се чуе и в специално написани за нея авторски мелодии. Разбира се, намесата на продуцента Джоел МакНийли и перфектният запис на албума, осъществен в студио в Ню Йорк, са допълнителните условия, заради които Essentials II се превръща в един добър, професионален продукт. Албум – колекция от романтични песни с меки, галещи аранжименти, обгрижващи топлия глас на Карън Соуса.

Дата на издаване: 25 ноември 2014 г. от Music Brokers

  • Eseentials II на Карън Соуса представяме в „Джаз ден” и „Следобедни импровизации” днес. Албумът звучи в цялост в Singin’ & Swingin’.