Роберта Са и нейната многобройна публика пеят в новия албум на бразилската вокалистка Delírio no Circo – Ao Vivo

Роберта Са и нейната многобройна публика пеят в новия албум на бразилската вокалистка Delírio no Circo – Ao Vivo

Концертната зала „Сирко воадор“ („Летящият цирк“) в Рио де Жанейро e препълнена. На живо по телевизията и в интернет се излъчва концерт на любимата на бразилците, а и на целия свят, певица Роберта Са. В концерта вземат участие легендарният самба музикант Марчиньо да Вила, както и синът на Каетано Велосо – Морено. Публиката е в блаженство – тя пее в дует с певицата от началото до края на концерта, който сега излиза като аудио и видео албум: Delírio no Circo – Ao Vivo.

Роберта Са смесва бразилската музикална традиция със съвременна музика и джаз елементи, а албумите й са сред най-продаваните и желани в родната й Бразилия. През 2015 г. тя записа поредния си студиен албум Delírio, който е изработван в продължение на три години. В него участват някои от най-изявените бразилски артисти като Шико Буарке, Антонио Замбужо, Марчиньо да Вила. Песните, които Роберта изпява в него, бързо се превръщат в любими за нейните почитатели. Композициите са дело на ярките Адриана Калканьото, Морено Велосо, Родриго Мараняо и Сезар Мендес. Продуцент е Родриго Кампело.

На 21 май тази година Роберта Са, носителка на престижната награда за най-добра певица от Бразилските музикални награди, представи песните от албума си на концерт в „Сирко воадор“ в Рио де Жанейро, който бе записан и издаден на DVD и аудио диск. Освен Морено Велосо и Марчиньо да Вила, участва и хилядната бразилска публика, която за пореден път показва своята музикалност, като пее не особено лесните песни на Роберта сякаш е едно цяло – с огромна лекота и отдаденост.

Гласът на Роберта Са е много характерен, пленяващ с плътността и дълбините си, и е наистина впечатляващо богат, особено на фона на останалите съвременни бразилски певици с леки и високи гласове, по-често пълни с въздух, звучащи като плажен бриз. Докато Роберта Са по-скоро напомня с гласа си на някои от най-добрите класически бразилски певици, но интерпретираща съвременна музика. При това – разбираема, сърцата, мелодична, затрогваща.

Дата на издаване: 4 ноември 2016 г.

  • Delírio no Circo – Ao Vivo на Роберта Са звучи в новото издание на предаването „Дезафинадо“.