Ралф Джонсън и Сийда Гарет много искрено ни пожелават топли празници с Have a Very Merry Chrsitmas

Ралф Джонсън и Сийда Гарет много искрено ни пожелават топли празници с Have a Very Merry Chrsitmas

Коледа с приятели, подаръци, веселие – така Ралф Джонсън от Earth, Wind & Fire и Сийда Гарет пресъздават празничния дух в съвместната си песен Have a Very Merry Chrsitmas. Пожеланието идва с мекотата на соул и фънк музиката и с видеоклип, в който двамата са усмихнати в очакване на радостните дни в края на годината. Дни на равносметка и предчувствие за най-доброто, дни в които се събираме и празнуваме... Любими дни, както се пее в песента.

Ралф Джонсън и Сийда Гарет се запознават през 2013 г., за да открият, че споделят общи творчески идеи. „Сътрудничеството ми с невероятната Сийда Гарет се роди от една искра. Запали я срещата ни по време на концерт на Earth, Wind & Fire в „Холивуд боул“ в Лос Анджелис. После, когато имах нужда от помощ за тази песен, се обърнах към нея, тя я хареса – и я записахме. Много се гордея от това, което направихме заедно – и очаквам следващите моменти, когато ще творим в партньорство.“ – казва Ралф Джонсън в навечерието на дните на обещанията и сбъднатите желания.

Ралф Джонсън е един от основателите на Earth, Wind & Fire и до днес е част от групата като перкусионист и вокалист. Той е търсен участник в проекти на музиканти от различни жанрове – Джей Зи, Temptations, Стенли Търънтайн. И вече 20 години е сенсей по източни бойни изкуства, като в края на концертите на групата винаги намира възможност да изяви тази своя страст с няколко движения на сцената. И до днес Ралф Джонсън е член на Earth, Wind & Fire и не пропуска възможност да споделя хубавата музика на групата на сцената и в интервюта, които обича да дава.

Носителката на наградата „Грами“ Сийда Гарет, известна с кристално чистия си глас, има само три албума в десетилетната си кариера, но често гостува в проекти на други артисти. Като такава ни е позната и от ефира на Джаз ФМ: в прочутата балада I’m Yours с Ел Де Барж, заедно със Серджио Мендес в песните Funky Bahia и The Fool on the Hill, с вокалиста на Temptations Денис Едуардс в Don’t Look Any Further. Тя е любимка на Куинси Джоунс, който галено я нарича Сид и я съпровожда в няколко сътрудничества в свои проекти, най-вече с Майкъл Джексън. Тя е негов дуетен партньор в I Just Can’t Stop Loving You от албума Bad и за него пише като съавтор с Глен Балард песента Man in the Mirror, тримата с Майкъл създават Keep the Faith. В култовия проект Back on the Block на Куинси Джоунс тя е съавтор на заглавната песен, както и на Tomorrow (A Better You, Better Me) и The Secret Garden (Sweet Seduction Suite). През годините Сийда Гарет се е включвала в проекти на Brand New Heavies (в албума Shelter), Тевин Кемпбъл (в продуцираната от Куинси Джоунс The Places You Find Love), Мадона (с която си партнира още от 80-те)...

Духът на приятелството, дар сам по себе си, щедрите подаръци, празничните ленти на веселието, топящият се на върха на носа сняг, когато вървим по зимните улици... Всички тези елементи на празничното настроение коледният сингъл Have a Very Merry Chrsitmas на Ралф Джонсън и Сийда Гарет припомня и ни призовава да оценим и споделим.

Дата на издаване: 1 ноември 2015 г. Pacific Groove Records

  • Have A Very Merry Christmas на Ралф Джонсън и Сийда Гарет слушаме днес в „Джаз ден“.