Пътешестваме по света със Стейси Кент в поредицата Songs from Other Places

Пътешестваме по света със Стейси Кент в поредицата Songs from Other Places

„Авторите на песента Джим Томлисън и Казуо Ишигуро, носител на Нобелова награда, са го казали много точно – бих искала отново да мога да пътувам.“ – казва Стейси Кент, като представя нова версия на I Wish I Could Go Traveling Again като първа песен в новата поредица с музика от дома Songs from Other Places („Песни от други места“). В тези пътешествия тя е придружена от пианиста Арт Хирахара. Съобщавайки новината, Стейси Кент публикува снимка на отворила за полет криле птица в зимен пейзаж.

„През тези дълги месеци на локдаун, докато търсим начин за бягство, разчитаме на въображението си да ни пренесе на други места. Така дойде нашата идея за колекция от песни, които да ни отведат на толкова мечтани пътешествия. През следващите няколко седмици ще издаваме сингли като част от тази поредица, за да бродим по света от дома, за да посетим места реални и въображаеми, познати и нови. Ще акомпанира моят скъп приятел и пианист Арт Хирахара. Надяваме се да се насладите на преживяването, което ви подготвяме!“ – пише Стейси Кент в социалните мрежи.

Тя казва, че I Wish I Could Go Traveling Again от нейния албум Brekfast on the Morning Tram от 2007 г. е естественият избор на първа песен. „Тя е сред тези, за които имаме най-много музикални желания от публиката по време на турнетата ми. И от началото на локдауна тези желания стават все по-силни. Обичам това, че обичате тази песен!“ Песента е за чувствата след раздяла – когато безгрижните пътешествия по света само ще напомнят за хубавите мигове с любимия човек, вече само в миналото. В новия си подход към песента Стейси Кент я изпълва с мечтателност. „Вече цяла година нямам възможност да пътувам за концерти и това хвърля нова светлина върху песента, толкова силна, че поисках да се завърна към нея. Благодаря ви, че сте на това пътешествие с мен и Арт Хирахара. Приземяването в истинския свят след това няма да бъде гладко.“ – поглежда към песента от позицията на съвремието Стейси Кент.

По-рано певицата вдъхнови своите почитатели в трудни времена с нова версия на Lovely Day от Бил Уидърс и ги покани да участват в клипа към нея: Стейси Кент прави кавър на Lovely Day, посветен на събирането на хората в усмивка.