Професионализъм и музикална висота в Alone Together на Катрин Ръсел

Професионализъм и музикална висота в Alone Together на Катрин Ръсел

Новият албум на американската джаз певица и носителка на „Грами“ Катрин Ръсел се нарича Alone Together и включва колекция от стари американски песни, претворени за нов живот със съвременни детайли и свежи аранжименти.

Това е седмият албум в дискографията на вокалистката, която разгръща своята класа като певица, бендлидер и аранжьор. Тя внимателно е избрала стари и позабравени песни от суинг ерата, както и такива, които разкриват любовта й към музиката на Ню Орлиънс. Ръсел е успяла да ги претвори в модерни аранжименти като не е заличила очарованието на имплицитната им ретро естетика, към която тя неведнъж е показвала афинитета си. За Катрин Ръсел винаги е била важна хармоничната връзка между текстове и мелодичната структура на песента, затова и тя винаги внимава при избора си на репертоар.

Изпълненията й отново са брилянтни, зрели, но непретенциозни. Тя е съумяла да открие прелестта на певческата си фраза и да я втъкне майсторски в плътния инструментален контекст. Редом с нея творят още китаристът Мат Мюнистери, барабанистът Марк Маклейн, басистът Тал Ронън, кийбордистът Марк Шейн. Често наоколо звучат брас или струнни, които допълват звучността и музикалната атмосфера.

Получил се е магичен албум! А като се има предвид, че Ръсел го записва буквално за няколко дни в паузи от турнето си с легендарните Steely Dan, става ясно за какъв професионализъм и висота на музикалност става въпрос!

Дата на издаване: 1 март 2019 г. от Dot Time Records