Превърнали сме живота си в цирк – Tape Five ни предлагат да го изтанцуваме с албума Circus Maximus и пречистени да продължим напред

Превърнали сме живота си в цирк – Tape Five ни предлагат да го изтанцуваме с албума Circus Maximus и пречистени да продължим напред

Бързащи – накъде? В монотонно ежедневие – защо? И разбираемо неудовлетворени. Безсмислеността на градския живот днес с неговата суета, предразсъдъци и потискаща ни перспектива към лишено от перспектива съществуване илюстрират с музика Tape Five в новия си албум Circus Maximus. И ни предлагат спасението – да видим живота си в комичността на нашите страсти, да се посмеем... И с танц да поемем към изхода от уж омагьосания кръг.

Преди няколко години електросуинг вълната ни посрещна със своята жизненост и свежест, с вкус към забавлението, с весело настроение. Това се случи в годините на световна икономическа криза, повтаряйки процесите от миналото столетие. Сега, когато кризата е отминала, публиката прегърна по-сериозната и дълбока музика. Tape Five започнаха по забавен начин да говорят за сериозното. Circus Maximus се вглежда във важните въпроси на живота ни днес с лекота, която може да ни освободи.

Този процес на вътрешна диалогичност, която се превръща в разговор с публиката, германската електросуинг група продължава с модела един композитор и множество текстописци, които изпяват излезлите от техните преживявания и размисли думи. Музикалната концепция е на продуцента, мултиинструменталист и диджей Мартин Стратхаузен. Отново голямо впечатление правят с отношението си към живота и с вокалните си способности Бренда Бойкин, която ни стана любима от вече няколко концерта в София, първият от които – специално за рождения ден на Джаз ФМ, Хенрик Вагер и Иън Макензи. Приятното ново попълнение е Дион Вуду.

Tape Five развиват музиката в още една сериозна посока – да популяризират сред младата публика достойнствата на класическия джаз и да го свържат с тяхната естетика. В Circus Maximus те ремиксират прочутата композиция на Джанлуиджи Тровези Hercab в негово изпълнение с Бигбенда на Западногерманското радио и телевизия.

Circus Maximus е нашето спасение в градската лудница днес. Специална благодарност на обложката на албума музикантите от Tape Five изказват на мирните духове във Вселената, които повеждат и слушателите на албума. Както пее Бренда Бойкин, използвайки симпатична игра на думи, секси е да бъдеш себе си.

Дата на издаване: 24 април 2015 г. от Chin Chin Records

  • Circus Maximus на Tape Five представяме в „Джаз ден“, „Следобедни импровизации“ и All-Time Jazz Masters днес.