Поетичен рецитал на Чарли Хейдън и Джим Хол от джаз фестивала в Монтрьо излиза в албума Charlie Haden – Jim Hall

Поетичен рецитал на Чарли Хейдън и Джим Хол от джаз фестивала в Монтрьо излиза в албума Charlie Haden – Jim Hall

През лятото на 1990 г. басистът Чарли Хейдън и китаристът Джим Хол се появяват на една от сцените на Международния джаз фестивал в Монтрьо, Швейцария. Рециталът, който изнасят, е поетичен в истинския смисъл на тази дума. Състезанието отсъства, заменено изцяло от импровизационните диалози между двамата големи майстори. Хейдън и Хол са искрени почитатели на хубавата мелодия и вероятно поради това са включили в своя рецитал известните композиции First Song, Body and Soul, Skylark и други.

Чарли Хейдън и Джим Хол са се познавали в продължение на повече от петдесет години и са свирили многократно заедно, но тези записи в дуо формат остават единствени след тяхната смърт. Те излизат сега в албум, носещ техните имена: Charlie Haden – Jim Hall.

Дата на издаване: 30 септември 2014 г. от Impulse/Universal Music

  • Съвместният концертен албум на Чарли Хейдън и Джим Хол Charlie Haden – Jim Hall ще бъде с премиера по Джаз ФМ днес в All-Time Jazz Masters. И тъй като в концерта не липсват и интровертни музикални размишления , предразполагащи към хубава поезия, Емил Войников ще придружи представянето му със стихове от Атанас Далчев, Никола Вапцаров и други майстори.