„Обичам те през май“ е жизнеутвърждаващата дебютна песен на Ана-Мария Герасимова

„Обичам те през май“ е жизнеутвърждаващата дебютна песен на Ана-Мария Герасимова

Музиката е на Борислав Мирчев, а аранжиментът – на Алекс Нушев

С жизнеутвърждаващо чувство идва дебютната песен на Ана-Мария Герасимова – Ан Мари. „Обичам те през май“ е по неин текст, с музика на Борислав Мирчев и аранжимент на Алекс Нушев. „Обади ми се Борислав Мирчев, за да ме запознае с едно изключително, както се изрази той, момиче – поетеса, която учи право. Срещнахме се с Ан Мари, записахме демо, останах много впечатлен от нейното френско „р“. Така стигнах до стилистиката на френския джаз, а и се опитвам да правя музика за танци – ето как се роди джипси джаз песен в български вариант по стихове на Ан Мари, музика на Борислав Мирчев и мой аранжимент.“ – разказа предисторията Алекс Нушев.

Текстът е част от втората стихосбирка на Ана-Мария Герасимова. „Текстът е посветен на лятото, на тези слънчеви моменти, които ни топлят през зимните месеци.“ – описа тя лятото без край. „Без граници, маски и други затвори“ е озаглавена книгата. „Колко излишни неща има!“ – удивлено отговори Алекс Нушев на въпрос за ограниченията, които самите ние си поставяме. „Те ни пречат да осъществяваме мечтите си и да следваме отредения ни път – да вдъхновяваме и да бъдем вдъхновявани от хората и емоциите.“ – убедена е Ан Мари.

И двамата сега изпращат най-хубавите си лета. Алекс Нушев отбелязва джаз концерти с танци на плажа в Синеморец. „Много красиво!“ – възкликва той. За Ан Мари паметен е нейният дебют и още: „Ще запомня изминалото лято с всички непринудени, слънчеви моменти, в които се наслаждаваме на живота и на музиката!“

Разговаряме на 1 октомври, Деня на музиката и поезията. „С благодарност за изкуството, което е център на света и на нашия живот и което внася светлина в ежедневието ни.“ – отбелязва празника Ан Мари. „Всеки ден благодаря на Вселената, че мога да се занимавам с музика. Аз съм един щастлив човек!“ – възкликва Алекс Нушев.

Ключови думи:
@