Новият албум на Къртис Стайгърс Hooray For Love засяга вечната тема за любовта

Новият албум на Къртис Стайгърс Hooray For Love засяга вечната тема за любовта

Къртис Стайгърс е считан за един от най-изисканите гласове в съвременната джаз музика. Той притежава умението да разчупи формите и границите на класическите джаз идиоми и по свой забележителен и елегантен начин да интерпретира познати и известни джаз теми. Точно това той прави със своя квинтет в най-новия си албум Hooray For Love, реализиран в края на април тази година. Той е подбрал някои от най-красивите песни като Valentine's Day, You Don't Know What Love Is, Love Is Here To Stay и др.

Централната тема в неговия албум, както личи и от заглавието на продукцията, е вечната тема в джаза - любовта. На нея са посветени и двете оригинални песни в албума - Hooray For Love и Give Your Heart To Me, a песента You Make Me Feel So Young е дует с певицата Сирил Еме. Аранжиментите на повечето пиеси са дело на самия Къртис Стайгърс - както вокалните, така и инструменталните. Певецът подхожда с много въображение, но остава верен на автентичното джаз чувство и суинг. Къртис Стайгърс нарича своя стил old school pop, защото джазът е първата проява на поп музиката.

Дата на издаване: 29 април 2014 г. от Concord

  • Hooray For Love на Къртис Стайгърс е с премиера в ефира на Джаз ФМ в четвъртък в предаванията "Джаз ден" и "Следобедни импровизации". Целия албум можете да чуете в новото издание на Singin' & Swingin' в неделя от 11 ч. и с повторение в сряда от 21 ч.