Новият албум на дуото Кени Барън - Дейв Холанд The Art of Conversation ни разкрива изкуството на общуването чрез езика на музиката

Новият албум на дуото Кени Барън - Дейв Холанд The Art of Conversation ни разкрива изкуството на общуването чрез езика на музиката

Винаги съм се възхищавал на хора, които умеят да изслушват и да разбират партньора си. Струва ми се, че точно тези качества илюстрират в своя последен албум пианистът Кени Барън и басистът Дейв Холанд.

Заглавието на компактдиска попада точно в целта: The Art of Conversation – "Изкуството на общуването", в един по-свободен превод. Необременени, Барън и Холанд "разговарят" свободно и спокойно в интимна обстановка, демонстрирайки усещането си за джаз. Те са предпочели дуо формата като "начин на разговор", тъй като го познават до съвършенство. През годините Барън е записвал в дуо със Стан Гец (изключителната балада First Song, записана в Копенхаген малко преди смъртта на Гец, е много ярък пример), Чарли Хейдън, Бъстър Уилямс и Реджина Картър, а Холанд със Стив Колман и Сам Ривърс.

Веднага след премиерата на албума Кени Барън и Дейв Холанд започват турне, за да представят The Art of Conversation по света, включително и на Балканите: Истанбул, Атина, Нови Сад. За съжаление София отново не е в списъка. Да се надяваме, не задълго.

Дата на издаване: 23 септември 2014 г. от Impulse!

  • The Art of Conversation ще прозвучи в днешното издание на предаването All-Time Jazz Masters.