„Нямаме нищо друго освен любовта“: романтичният Бейбифейс се завръща към нежната соул музика в Return of the Tender Lover

„Нямаме нищо друго освен любовта“: романтичният Бейбифейс се завръща към нежната соул музика в Return of the Tender Lover

След края на 80-те години много ни липсваше романтичната музика на Бейбифейс – талантливият композитор и продуцент с красив глас и увличащ стил на пеене повече от 20 години бе основно на територията на актуалното аренби звучене, заменяйки автентичното въздействие на соул музиката с течението на масовия вкус.

Всички почитатели на нежната музика, завладяващите вокали и богатата продукция са щастливи – Бейбифейс се завърна!

... За радост на всички, на които им липсваха песните на музиканта от 80-те и които години наред се радваха на неговите огромни хитове, създадени за и със други изпълнители – Change the World на Ерик Клептън, I’m Your Baby Tonight и саундтрака на Waiting to Exhale на Уитни Хюстън, End of the Road и I’ll Make Love to You на Boyz II Men, целия албум Bedtime Stories на Мадона... Бейбифейс има общо 26 номер 1 аренби хита. А дуетът му със Стиви Уондър в How Come, How Long е сред абсолютно незабравимите соул класики. Негови песни в репертоарите си имат още Арита Франклин, Майкъл Джексън, Керъл Кинг, Пати Лабел, Шака Кан, Ал Грийн, Ванеса Уилямс, Даяна Рос, Фил Колинс... За своята съвършена работа той има 11 награди „Грами“, от които три – за продуцент на годината, получава последователно през 1995, 1996 и 1997 г.

Защо Бейбифейс не пренесе тази своя сила в собствената си музика остава неизвестно, но това днес и няма значение. Защото в новия си албум Return of the Tender Lover той влага цялото си майсторство, усвоено и развито през годините, като в стилово отношение съчетава соул, фънк, аренби и поп. Заглавието на албума прави паралел с последната му соул продукция – Tender Lover от 1989 г. Сегашният е 10-ят албум в неговата дискография и първи с негови оригинални композиции от 10 години насам. В него участват като гост изпълнители Ел Де Барж и групата After 7, основана през 1987 г. от двамата братя на Бейбифейс Мелвин и Кевън. Return of the Tender Lover е и покана за чувствен танц, и изявление за това как любовта може да повдигне духа.

В наситения звук на новите си песни Бейбифейс е всеотдаен – с музиката предразполага да отворим сетивата си, с текста ни въвлича в емоционална феерия, а с гласа си умолява да повярваме в силата на любовта и в красотата на близостта. Продукцията е съвършена в своето богатство, както е съвършен животът ни, когато сме водени от любовта.

Дата на издаване: 4 декември 2015 г. от Def Jam/Universal Music

  • Песни от Return of the Tender Lover на Бейбифейс слушаме днес в „Джаз ден“.