Не случайно Дейвид Санборн е един от най-успешните саксофонисти в света: поредното доказателство е новият му албум Time and The River

Не случайно Дейвид Санборн е един от най-успешните саксофонисти в света: поредното доказателство е новият му албум Time and The River

Дейвид Санборн отбелязва своя 40-ти юбилей като лидер с новия си албум Time and The River. Това е 25-ят проект в дискографията му и поредното заглавие, с което той дава ясен отговор защо е един от най-успешните саксофонисти в света. Продукцията е разнообразна, вълнуваща и наситена със завладяващи емоции и настроения.

Time and The River е записан в сътрудничество с Маркъс Милър, който е продуцент на диска. Санборн и Милър работят отново заедно за първи път от 15 години насам, а съвместната им история до този момент включва 5 награди „Грами“ и 7 албума със златен статус по продажби. Освен басистът в новия албум на Санборн се включват китаристите Йотам Силберстайн и Ники Морок, Рой Асаф (пиано и клавишни), Рики Питърсън (Hammond B3 орган), Питър Хес (духови инструменти), Маркъс Бейлър (барабани) и Хавиер Диаз (перкусии). В две от песните участват специални гости – вокалистът на групата Tower of Power Лари Брагс и несравнимата Ренди Крофърд.

В Time and The River Дейвид Санборн записва 9 композиции – част от тях са оригинални, а сред кавърверсиите са известни пиеси на Стронг и Уитфийлд, Алан и Мерилин Бъргман, Майкъл Арчър и Рой Харгрoув. Последната пиеса Overture е тема на Дейвид Амрам от саундтрака към филма „Кандидатът от Манджурия“. Със своята интерпретация Дейвид Санборн слага нежен и романтичен финал на своя проект. Преди това слушателите са имали възможност да се насладят на перфектен баланс между баладични изпълнения и грууви композиции, съчетаващи джаз, фънк, R&B и екзотични ритми от Карибите и Латинска Америка.

Дата на издаване: 7 април 2015 г. от OKeh

  • Избрани записи от Time and The River на Дейвид Санборн слушаме днес в „Джаз ден“ и „Следобедни импровизации“. Албумът звучи в цялост довечера в All Time Jazz Masters.