Наистина Божествената Мис Ем: Бет Мидлър в цялата й нежност и доброта в албума A Gift of Love

Наистина Божествената Мис Ем: Бет Мидлър в цялата й нежност и доброта в албума A Gift of Love

От 70-те години досега музиката, киното и обществената дейност за Бет Мидлър винаги са вървели заедно в стремежа към пълноценния живот. Тя изпя стотици песни, изигра десетки роли и организира граждански инициативи, с които сподели като важни любовта, вярата и надеждата – реализираме ги с доброта, докато следваме поривите на сърцето. Забавни и драматични, и филмите, и песните на Бет Мидлър са били за това дълбоко човешко, което ни води напред, излизайки по-силни от всички трудности и изпитания. В обществената си дейност тя дава пример с всеотдайна работа и подкрепа за добруването на общността, която в своето единство може да чувства спокойствие и да създава красота за всички.

Хармонията на живота с усмивка и любов Бет Мидлър изпява в албума си It’s The Girls!

След като през 2014 г. издаде албума It’s The Girls! с песните, които дамските вокални групи са направили популярни от 60-те до 90-те години на миналия век, в края на миналата година Бет Мидлър представи сборен албум, проследяващ с балади нежността в цялата й музикална и филмова кариера. Той е допълнен с два неиздавани досега за масово разпространение записа от сесиите за актуалния й албум – (Talk To Me Of) Mendocino и The Hunter Gets Captured By The Game. A Gift of Love съдържа 18 трогателни песни, някои от които – емблематични за Бет Мидлър като The Rose (от нейния филм „Розата“ по живота на Джанис Джоплин), From A Distance и Wind Beneath My Wings (от саундтрака към филма „Плажове“ с нейно участие). Колко е силен отпечатъкът на Бет Мидлър илюстрира фактът, че последните две имат много версии преди тя да ги изпее – и точно в нейната интерпретация стават разпознаваеми и се запомнят от слушателите. Популярността й е толкова голяма, че тя е втората, заедно с Барбра Страйсенд певица, която има „Топ 10“ албуми в пет последователни десетилетия. A Gift of Love излезе на музикалния пазар в седмицата, в която Бет Мидлър навърши 70 години.

Пето десетилетие с албум в Топ 10! Бет Мидлър постигна рекорда на Барбра Страйсенд

Авторитетен глас, без претенции, Бет Мидлър пее, за да споделя желания и да призовава към действие. Героите на нейните филми и песни са като нас – желаещи, търсещи, в израстването понякога объркващи пътя, но винаги вярващи и вървящи напред. Филмите „Розата“, „За момчетата“, „Плажове“, „Степфордските съпруги“, „Фокус-мокус“, „Какво искат жените“, „Големият бизнес“; албумите The Divine Miss M, Bette of Roses, Songs for the New Depression, Sings the Rosemary Clooney Songbook, Sings the Peggy Lee Songbook; проектите за възстановяване на градски паркове, за създаване на цветни зони и за засаждането на 1 милион дървета в Ню Йорк (New York Restoration Project) и за творческо образование на децата (Stages for Success) – Бет Мидлър увлича със страст в своите начинания, точно защото в тяхната основа са доброто, помощта и единното действие. Признанията, освен обществената активност, са още трите награди „Грами“ (и девет номинации) за нейните албуми, продали се в над 30 милиона екземпляра, четирите Златни глобуса (и още толкова номинации), наградата „Тони“, отличията „Еми“ – три спечелени и две номинации, двете номинации за „Оскар“.

Бет Мидлър с 1 милион нови дървета за Ню Йорк

Характерно за Бет Мидлър като певица, актриса и общественик е нейната доброта, човечност и споделеност. И тъй като това са импулси, присъщи за всеки от нас, но невинаги проявявани, тя е олицетворение на нашето друго „аз“, което никога не се отказва, винаги успява с упоритост, сила и постоянство. Така Бет Мидлър е този обикновен, всъщност – необикновен човек, който искаш да имаш до себе си, за да те води, да те подкрепя и да ти помага. Да те вдъхновява и да те радва!

Дата на издаване: 4 декември 2015 г. от Rhino/„Орфей мюзик“

  • Песни от A Gift of Love на Бет Мидлър слушаме в „Джаз ден“ и „Следобедни импровизации“. Концертни записи на певицата ще прозвучат в „Джаз емоции“.