Надина и DJ Mr. Moon с Hold Up: в модерния си облик песента задава въпроса на съвремието за доверието и близостта

Надина и DJ Mr. Moon с Hold Up: в модерния си облик песента задава въпроса на съвремието за доверието и близостта

„Нямаше как да не се срещнем“ – казват за съвместната си работа музикантите

Колко много искаме да направим всичко хубаво с любимия човек до себе си и това да продължи завинаги. Песента Hold Up на Надина с DJ Mr. Moon (Младен Димитров) идва с нежност и желание за близост, олицетворено и от връзката между сътворилите я музиканти. „Събират ни музикалните стилове, които харесваме, качеството по отношение на работата.“ – посочва Надина. Младен добавя естетическата вибрация, която сплотява в микрообщество: „Изключително съм щастлив и се чувствам привилегирован, че имам възможност да работя с най-талантливите хора на България. Надина е един от тях. Нямаше как да не се срещнем, и двамата виреем в една среда.“

Това е вторият им проект заедно. Надина се обръща към DJ Mr. Moon като продуцент за финализиране на песента, започната с неин приятел, който вече не е сред нас – DJ Emotion. Той е вдъхновител и съавтор. „За мен е изключително важно хората да чуят какво направихме с него заради всички проекти, в които участваше, заради начина, по който докосваше хората, заради начина, по който се държеше с всеки един човек – да ти обърне внимание, да те разсмее… Той имаше невероятно чувство за хумор.“ – разказва Надина за Тодор Желязков, който загина при инцидент преди година. „Аз съм сигурен, че ако ни слуша от някъде, много танцува.“ – убеден е Младен. „Много!“ – потвърждава тя. В песента участват бийтмейкърът Георги Георгиев (Jo), както и басистът Венцислав Марков.

Надина и Младен Димитров работят по песента от дистанция, но двамата звучат близо един до друг и толкова близо до слушателя. Hold Up е именно за доверието и близостта. „Постигаме я с постоянство и любов.“ – казва Надина. „Предизвикателство е, но сякаш през последните години се научихме да работим по този начин. Това доказва, че дистанцията не пречи на реализирането на музиката. Напротив, в някои случаи става по-бързо. Надина живее извън България, но продължаваме да си работим, да си разменяме писти. Имаме и основа, на която да стъпим – освен колеги, сме и много близки приятели. Процесът се лее.“ – добавя Младен Димитров, а думата „приятели“ Надина произнася заедно с него.

Далеч сме един от друг по принуда, но искаме да бъдем заедно. В песента има любов, взаимност, светлина, силно ведро чувство. Така тя е контрапункт на средата, която обезкуражава и ни кара да виждаме света в по-мрачни цветове. Създателите на Hold Up дават противовес и ни предоставят възможност да излезем от тези не толкова приятни настроения. Как намират светлината в себе си, за да ни я дадат? „Това е нашият отговор на ситуацията. Артистите не можем да направим нищо друго, освен да намерим начин да продължим да съществуваме. Това ни дава сили, независимо колко е трудно в момента – лишени сме от възможността да работим, да се срещаме с хора. Но това, че продължаваме да го правим, ни надъхва, че сме силни и не бива да се отказваме. И ще продължим да го правим. Надявам се хората да го оценят. Животът трябва да продължи в посоката, в която бе тръгнал преди пандемията.“ – е перспективата на Младен. Надина е съгласна: „Въпреки че на мен лично ми е много трудно в ежедневието да успея да гледам позитивно на нещата, специално внимавам винаги да правя това, за да съумея да запазя начина си на мислене и една по-горна вибрация като съществуване.“

С Hold Up ще започне новото издание на Jazztronica с водещ DJ Mr. Moon в петък от 18 ч. и в събота от 22 ч. по Джаз ФМ. След това ще звучи интересна българска бутикова музика, както я описа авторът на предаването. Песента е публикувана във всички дигитални платформи. „Ще се радвам хората да я споделят и с интерес очаквам техните коментари.“ – обръща се към слушателите продуцентът Младен Димитров.

Дата на издаване: 25 март 2022 г. от Mr. Moon Records

Ключови думи: