На духовно пътешествие с Джери Бергонци и музиката в новия му албум The Seven Rays

На духовно пътешествие с Джери Бергонци и музиката в новия му албум The Seven Rays

В новия си албум The Seven Rays големият саксофонист Джери Бергонци ни очарова не само със своето майсторство, но и с начина, по който вплита духовни идеи в своята музика. Бергонци представя прекрасна, въздействаща сюита от 7 части, базирана на различни езотерични вярвания. Сред вдъхновенията на музиканта са и мистичните асоциации, заложени в сакралното число седем. Седемте музикални лъча на Бергонци осветяват пътя ни в посока намиране на цел и последващите магнетизъм, съзидание, хармония, познание, посвещаване и ред.

Джери Бергонци създава сюитата преди няколко години и я представя с големи оркестри по време на концерти. Албумът The Seven Rays тенор саксофонистът записва в квинтет с Фил Гренадиър (тромпет), Карл Уинтър (пиано), Джони Аман (бас) и Андерс Могенсен (барабани).

„Имал съм късмета да свиря с толкова много чудесни музиканти в миналото, но живея в настоящето и всичко това не е спирало. Аз, разбира се, се наслаждавам на нещата, които правя тези дни.“ - казва Бергонци, чиято кариера е блестящ пример за непрекъснато обновление, движение напред и развитие. Легендарният музикант е познат като забележителен импровизатор, композитор, автор на специализирани издания и преподавател. Разнопосочният му опит е в основата на мъдростта и израстването, които осезаемо се долавят и в новия албум The Seven Rays. Създаването му е провокирано от идеите, заложени в различни духовни вярвания и течения, но си личи, че те са осмислени и обогатени от дългогодишното духовно преживяване, свързано с музиката.

Дата на издаване: 12 април 2019 г. от Savant