My Way на Уили Нелсън – за приятелството и хубавите песни, които издържат теста на времето

My Way на Уили Нелсън – за приятелството и хубавите песни, които издържат теста на времето

На 85-годишна възраст легендарният Уили Нелсън продължава да бъде все така активен и отдаден на музиката. Преди няколко дни той издаде 68-ия албум в дискографията си – My Way, в който интерпретира песни, станали знакови за репертоара на Франк Синатра. Сред заглавията са Fly Me to the Moon, Night and Day, One for My Baby (And One More for the Road), A Foggy Day и разбира се – емблематичната My Way, дала заглавието на албума. Новият проект на Нелсън връща спомените за първия му албум с теми от Great American Songbook – Stardust от 1978 г., който днес се е превърнал в класика.

Уили Нелсън се насочва към репертоара на Синатра, воден от близкото приятелство помежду им и уважението, което са изпитвали един към друг. През годините двамата са имали съвместни изяви, а в интервю за AARP Magazine от лятото Нелсън споделя: „Научих много за вокалната фраза, слушайки Франк.“

My Way е продуциран от Бъди Кенън и Мат Ролингс. Звученето на песните е елегантно и топло, обогатено от великолепни струнни и брас аранжименти. Една от песните - What Is This Thing Called Love, е дует на Уили Нелсън с Нора Джоунс. Неслучайно Нелсън е смятан за един от най-великите автори на песни на XX век – той има усет към хубавата песен и умее да я поднасе така, сякаш я изпълнява специално за теб. „Добрата песен никога не умира. Ако е била добра преди 100 години, тя ще продължи да бъде такава и днес.“ – твърди Уили Нелсън в разговор за Variety и го доказва с новия си албум My Way, който дава надежда, че хубавите неща издържат теста на времето.

Дата на издаване: 14 септември 2018 г. от Sony Legacy