My на Mind Trips: цени това, което имаш, прави от него най-доброто

My на Mind Trips: цени това, което имаш, прави от него най-доброто

Всичко е леко, когато е толкова ясно – любовта, щастието и взаимността са категорично заявени и красиво претворени в албума My („Мой“) на Mind Trips. Отново са заедно музикантите, които преди 19 години за първи път излизат на клубната сцена. За години са се разделили в творческия път, но обичта им един към друг е останала непроменена. И днес те искрено се радват на музиката и на своето приятелство. Множеството преживявания в годините назад споделят помежду си и с публиката в нови песни. Албумът My ги събира, за да са заедно близо до нас.

Жадувана среща. На сета на „Гласът на България“ китаристът Александър Георгиев кани Алекс Раева на репетиция на групата, работеща като инструментален състав. Отново се събират съмишленици и приятели. „Тогава преживявах много силен личен момент и имах нужда от такова споделяне на емоция.“ – благодарна е на случилото се Алекс Раева. Музиката е очаквала нейния порив. „Тези емоции ни заредиха с енергията за песните. Имахме нужда точно от това споделяне.“ – добавя Ясмин. „Беше си необходимост да правим отново музика заедно. Комфортът да работиш с приятел е много голям.“ – усмихнат е Бурян.

Повече от година музикантите подготвят песните с наслада и в спокойствие, една след друга идват Never Give Up, Don't Stop... Появява се и филмът-концерт, който заедно създадохме миналото лято. 2018 г. дойде с още сингли, за да ни подари есента целия албум. Премиерата на My ще бъде на концерт в „София лайв клуб“ в събота от 21 ч.

Музиката на Mind Trips става толкова любима заради характера на нейните създатели. Те ценят всичко, което имат, и от него сътворяват най-доброто. „Обичам живота, защото съм благодарен, че имам възможността да съм тук, да мога да правя музиката, която искам, да имам семейството ми, с децата ми. За всичко това съм ужасно благодарен, че го имам. Наистина обичам живота и съм щастлив!“ – изпълнен с удовлетворение е Ясмин. Алекс е щастлива да споделя: „Опитът и натрупванията през годините са допълнителни екстри. Но досега го нямаше това виждане за света – да си благодарен за това, което имаш, което ти се дава от Бог. Без това няма как да станат нещата. Трябва да сме благодарни за всичко, което имаме, за възможността да изливаме душите си.“ Работата с приятели променя живота. „Музиката на Mind Trips ме пренася в друг свят.“ – казва за нейната магия Бурян.

Днес Алекс е окрилена, в нов творчески период, „понесена на хубава вълна“. „Искам, момчета, да хванете този момент и да продължим. Не си мислете, че ще почиваме много!“ – подканя тя Бурян и Ясмин.

Най-доброто е пред нас, защото ние ще го създадем.

  • Интервюто на Светослав Николов с Алекс Раева, Бурян Маслев и Ясмин Исинов можете да чуете чрез бутона „Аудио“.

Mind Trips са: Александър Георгиев (китара), Александра Раева (вокали), Бурян Маслев (бас), Владимир Митин (тромпет), Панайот Ангелов (перкусии), Стефан Цеков (барабани) и Ясмин Исинов (клавир)

Дата на издаване: 15 октомври 2018 г. от Monte Music