Музиката на Мейса грее в празничните коледни светлини – A Very Maysa Chrsitmas е албум за всичко важно за вокалистката

Музиката на Мейса грее в празничните коледни светлини – A Very Maysa Chrsitmas е албум за всичко важно за вокалистката

В един коледен албум Мейса казва всичко за себе си – за своето усещане за празника, за музиката, за света, за общуването. A Very Maysa Christmas идва с тази завършеност по отношение на равносметката за миналото и светлина в погледа към бъдещето, която е така характерна за коледните празници.

Празникът за Мейса е в присъствието на традициите в съвремието. A Very Maysa Chirtmas не е застинал в миналото, нито пък е изцяло за днешния ден. Той изявява музикалната връзка на госпъл и популярната музика от 40-те години на миналия век със съвременния джаз и днешното звучене на младежката култура. A Very Maysa Christmas е приятна разходка в празнично осветения и кипящ от живот град с хубавата музика и красивото, уникално фразиране на вокалистката. Ритъм, романтика, спокойствие, радост и жизненост – новият албум на Мейса приповдига духа, извежда щастието като основна емоция и мечтата като движеща сила. Общуването, което изпълва със смисъл, е засвидетелствано с партньорството с Уил Даунинг и Джералд Олбрайт, които добавят своята чувствителност към тези прекрасни записи.

Чрез A Very Maysa Christmas по-възрастните слушатели ще открият вълненията на младото поколение, а по-младите ще почувстват близки традициите, които неусетно развиват. И всички сме щастливи и с усмивка очакваме Коледа, в чиито празнични светлини блести и музиката на Мейса. Тази обща енергия е нужна, за да се сбъдне нейната молитва за мир, която изпява в края на албума.

Дата на издаване: 27 октомври 2014 г. от Shanachie

  • Акценти от първия коледен албум на Мейса слушаме днес в „Джаз ден“ и „Следобедни импровизации“.