Музиката като неизменна част от добрия живот: в албума The Good Life Тил Брьонер разказва универсални истории за любов и романтика

Музиката като неизменна част от добрия живот: в албума The Good Life Тил Брьонер разказва универсални истории за любов и романтика

Животът е хубав, а романтиката е жива – слушайки новия проект на Тил Брьонер The Good Life, мислите с лекота поемат в тази посока. „Вероятно това е най-личният ми албум от години.“ – заявява германският тромпетист и кани своите почитатели да се насладят на най-интимните си мигове с най-новата музика, която е записал. Брьонер споделя, че си представя тези песни в домашна обстановка, пред камината, в компанията на любим човек. Всеки от нас може сам да допише историята, добавяйки вино, свещи и всички онези неща, които ни създават уют, правят ни щастливи, и които са неизменна част от добрия живот.

The Good Life включва 13 песни, великолепно подбрани стандарти, които подхождат на Брьонер – в тях той пее и свири на тромпет и флюгелхорн. Към класики от The Great American Songbook като Love Is Here To Stay, Come Dance With Me, In The Wee Small Hours Of The Morning, For All We Know германецът добавя и две свои оригинални композиции. Брьонер избира песни, станали известни в изпълнение на легенди като Били Холидей, Нат Кинг Коул, Франк Синатра… Заглавната композиция е хит от репертоара на Синатра, но тромпетистът находчиво се спира на нейната инструментална версия.

Новия си албум известният германски джаз музикант записва в Лос Анджелис заедно със своите колеги Лари Голдингс (пиано), Джон Клейтън (бас), Джеф Хамилтън (барабани) и Антъни Уилсън (китара), а продуцент е холандската легенда Руд Якобс. The Good Life не оставя съмнение за професионализма при създаването си, но това е албум, който с лекота ще достигне до широк кръг меломани, не само почитатели на джаза. Това е като че ли още едно от достойнствата на диска – да докосва отвъд стиловите ограничения и да разказва универсални истории за любов и романтика.

Дата на издаване: 2 септември 2016 г. от Sony Masterworks/Okeh Records

  • Музика от The Good Life на Тил Брьонер слушаме днес предаванията „Джаз ден“, „Следобедни импровизации“ и All-Time Jazz Masters.