Музиката е семейна традиция за Мич Уайнхаус: новия си албум But Beautiful той посвещава на своята дъщеря Ейми

Музиката е семейна традиция за Мич Уайнхаус: новия си албум But Beautiful той посвещава на своята дъщеря Ейми

Отраснал с музиката, с която родителите му са одухотворили семейния живот, Мич Уайнхаус предава любовта си към изкуството на своята дъщеря Ейми. И както той я възпитава в любов към музиката, тя го вдъхновява да се изяви с песен.

Мич Уайнхаус записва първия си албум Rush of Love през 2011 г. и го издава с помощта на дъщеря си Ейми, която по това време е на върха на славата и в зенита на живота си. Дискът е подготвен месеци преди смъртта на гениалната певица. Три години по-късно Мич й посвещава But Beautiful – отново пропит от вдъхновението на Ейми: песните те са избрали заедно, а приходите са за благотворителната фондация на името й, която работи за преодоляване на проблема с алкохолните и наркотичните зависимости сред младите.

But Beautiful съдържа песни, които днес определяме като джаз стандарти, но Мич Уайнхаус не се е стремил да пее джаз. Той пее от и със душа – искрено, леко и красиво. Този албум, обръщение към дъщеря му Ейми, поставя в центъра си самата музика, както тя бе в центъра на живота на певицата. „Когато съм на сцената, и тя е с мен. Ейми винаги е до мен и ми казва: „Продължавай напред!”, споделя връзката между дъщеря си и своето изкуство Мич Уайнхаус.

Детството си певецът описва като изпълнено с джаз, суинг и много Синатра. Роднините му пеели по цял ден, а майка му и леля му също по цял ден танцували във фризьорския салон, който семейството държало в Източен Лондон. Щастието от музиката Мич Уайнхаус предава и на дъщеря си: „Тя не би позволила тази дребна подробност, че не е сред нас, да й попречи да излезе на сцената.”

Дата на издаване: 20 октомври от Metropolis Music Management Ltd

  • Албума But Beautiful на Мич Уайнхаус представяме в предаванията „Джаз ден” и „Следобедни импровизации” днес.