Музикалното пътешествие на Acoustic Alchemy продължава с двойния албум Live in London

Музикалното пътешествие на Acoustic Alchemy продължава с двойния албум Live in London

Най-големият тест в музиката са концертните изпълнения. Acoustic Alchemy са група с много добра репутация що се отнася до техните изяви на живо. От дълго време формацията планира да поднесе на публиката концертен звукозапис и това става възможно тази година с двойния компактдиск Live in London. Той е с продължителност приблизително два часа и включва както музика от новия албум на Acoustic Alchemy Roseland от 2011 г., така и по-стари, но добре познати композиции като Jamaica Heartbeat, The Beautiful Game и др.

Acoustic Alchemy са група с над 25-годишна история. През годините те разширяват хоризонта пред инструменталната музика, привличайки фенове на китарния саунд от всички краища на света. Трите номинации за "Грами" и нестихващият интерес на публиката към създаденото от групата само доказват, че успехът им е напълно заслужен и закономерен. В момента членовете на Acoustic Alchemy са в чудесна форма. Те сякаш са открили перфектния състав, който включва: китаристите Грег Кармайкъл и Майлс Гилдърдейл, Фред Уайт (клавишни) и братята Грег Грейнджър (барабани) и Гари Грейнджър (бас). Квинтетът се раздава щедро за публиката, а записите са документирали спомена за доброто настроение, приятелската атмосфера, енергията и въодушевлението от поредицата концерти, състояли се в Лондон.

С Live in London музикалното пътешествие за Acoustic Alchemy продължава с пълна сила. "Ние влагаме много в нашата музика, не само в този албум, но във всеки проект, който сме записвали досега." - казва Грег Кармайкъл и продължава: "Бих искал да мисля, че след всичките тези години сме научили как да поведем хората на пътешествие. Много от нашите фенове казват, че правим това за тях. Докато те продължават да се връщат, докато искат да останат с нас на това пътешествие, ние ще продължим да правим това, което правим."

Дата на издаване: 6 май 2014 г.

  • Музика от Live in London на Acoustic Alchemy звучи в предаванията "Джаз ден" и "Следобедни импровизации". Албумът е специален акцент в новото издание на "Джаз емоции" тази вечер от 21 ч. и с повторение в събота от 19 ч.