Музика за подкрепа – Грегъри Портър е с приятели музиканти и слушатели съмишленици в Issues of Life: Features and Remixes

Музика за подкрепа – Грегъри Портър е с приятели музиканти и слушатели съмишленици в Issues of Life: Features and Remixes

Спортна травма лиши Грегъри Портър от футболна кариера, за да даде на джаза една от най-ярките му звезди. Вокалистът веднага се почувства в своята истинска среда – и със стремителен възход съвсем скоро след дебюта си спечели наградата „Грами”. За света на музиката през 2010 г. го откри звукозаписната компания Motema, но Грегъри вече работи за един от най-престижните джаз лейбъли – Blue Note, като с албума си от миналата година Liquid Spirit спечели наградата „Грами”. Много търсен като партньор заради неговата изразителност, а също и заради любовта на публиката, той участва в проекти на редица изпълнители и реализира записи за специални проекти, които сега събра в албума Issues of Life: Features and Remixes, който съдържа и няколко нови песни, както и ремикси.

Сборният албум на Грегъри Портър казва няколко много важни неща за него – той е в състояние да изрази с гласа и с чувствителността си музикалните идеи на различни артисти, чието творческо поле е свързано с джаза в най-широкия смисъл на категорията – класическия джаз, ритъм енд блуса, соул или чилаут музиката. Повечето песни са със социална насоченост, подчертана и от заглавието му – Issues of Life („Житейски въпроси“). Албумът е за подкрепата, която Грегъри Портър оказва на приятели музиканти, за подкрепата, която той оказва на слушателите си съмишленици.

Дата на издаване: 12 септември 2014 г. от Membran

  • Песни от Issues of Life на Грегъри Портър звучат в ефира на Джаз ФМ, както и в предаването ни Singin’ & Swingin’, в което акцентираме върху още един проект, свързан с музиканта – госпъл албума Great Voices of Harlem. Тази колекция бе издадена във Виена по-рано тази година и започва с песента Moanin’, с която Грегъри Портър открива и Issues of Life.